Академічна доброчесність

Положення про академічну доброчесність

Кодекс академічної доброчесності Західноукраїнського національного університету

Етичний кодекс Західноукраїнського національного університету

Кодекс корпоративної культури Західноукраїнського національного університету

Положення про комісію з доброчесності та наукової етики Західноукраїнського національного університету

Положення про групу сприяння академічної доброчесності Західноукраїнського національного університету

Положення про порядок врегулювання конфлікту інтересів у Західноукраїнському національному університеті

Положення про політику та процедури врегулювання конфліктних ситуацій в Західноукраїнському національному університеті

Положення про систему внутрішнього забезпечення якості освіти в Західноукраїнському національному університеті

Порядок проведення перевірки на ознаки схожості за допомогою сервісу Unicheck



«Академічна доброчесність: навчання заради успіху»

 У рамках Проекту сприяння академічній доброчесності в Україні (SAIUP), який здійснюється Американськими Радами з міжнародної освіти (діяльність останніх обумовлюється Угодою між Урядом України та Урядом США «Про гуманітарне та техніко-економічне співробітництво» від 07.05.1992 року), 2 жовтня 2019 року у ТНЕУ відбулася лекція для викладачів та студентів на тему: «Академічна доброчесність: навчання заради успіху». До організації проведення лекції долучилися завідувач кафедри економіки та економічної теорії, д.е.н., професор Козюк В. В. та к.е.н., доцент Шиманська О.П. Головний меседж лекції співкоординатора Проекту від України Тараса Тимочка в тому, що «академічна культура, заснована на принципах чесності, реального навчання, справедливості, довіри та взаємоповаги усіх учасників академічного процесу здатна сформувати суспільство, спроможне долати кризи і успішно розвиватися».



«Академічна доброчесність: навчання заради успіху»

 Проект сприяння академічній доброчесності в Україні – SAIUP за підтримки Американських Рад з міжнародної освіти запрошує студентів, представників Університетської ради студентів, студентських деканів Тернопільського національного економічного університету на лекцію-дискусію: «Академічна доброчесність: навчання заради успіху».



Відбулася презентація відкритого онлайн-курсу «Академічна доброчесність: виклики, дії, успішні історії»

 20 вересня 2019 року у залі засідань вченої ради Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка представники ТНЕУ та інших закладів вищої освіти Тернополя зустрілися з президентом Міжнародного фонду досліджень освітньої політики Т. Фініковим та членом НАЗЯВО А. Артюховим. У рамках зустрічі відбулася презентація відкритого онлайн-курсу «Академічна доброчесність: виклики, дії, успішні історії», сайту «Академічна доброчесність як популяризаційна та дискусійна платформа», посібника «Академічна доброчесність на варті якісної освіти: відверта розмова про чесне навчання» (для студентів технікумів і коледжів), книги «Університет в добу перемін», обговорювалися нові вимоги щодо ліцензування та акредитації спеціальностей та освітніх програм.



«Академічна доброчесність: практичний вимір»

 11-12 квітня 2019 року к.е.н., доцент Шиманська О. П. взяла участь у конференції «Академічна доброчесність: практичний вимір», організованій Американськими Радами з міжнародної освіти, Національним університетом «Києво-Могилянська академія», Проектом сприяння академічній доброчесності в Україні – SAIUP, Антиплагіатною компанією Unicheck Україна, Проектом формування академічної доброчесності в школі – SAISS, за підтримки МОН України та Посольства США в Україні (м. Київ, Національний університет «Києво-Могилянська академія»).



Формування академічної доброчесності та механізмів запобігання і протидії плагіату

 30 вересня 2016 р. у Міністерстві юстиції України (м. Київ, пров. Рильського, 8a – зал засідань Колегії Мін’юсту «Грецька зала») за ініціативи Науково-дослідного центру з питань інтелектуальної власності Міністерства юстиції України та спільно з Міністерством юстиції України, Міністерством освіти і науки України, Науково-дослідним інститутом інтелектуальної власності НАПрНУ, ДП «Інформаційні судові системи» Державної судової адміністрації України та за підтримки Проекту сприяння академічній доброчесності в Україні (SAIUP) та Американських Рад з міжнародної освіти відбувся круглий стіл на тему: «Формування академічної доброчесності та механізмів запобігання та протидії плагіату в наукових творах в Україні».



Проект сприяння академічній доброчесності в Україні (SAIUP)

З 16 по 18 вересня 2016 р. у Тернопільському національному економічному університеті відбудеться триденний тренінг-марафон Проекту сприяння академічній доброчесності в Україні (Strengthening Academic Integrity in Ukraine Project), мета якого – сприяти формуванню студентсько-викладацьких команд для розвитку та поширення політик академічної доброчесності, розвинути навички планування та написання міні-грантів та грантових пропозицій задля їх реалізації в університетах.



Проект сприяння академічній доброчесності (SAIUP) в Україні

 Завідувач кафедри економічної теорії, професор Козюк В.В. на запрошення Організації «Американські Ради з міжнародної освіти» упродовж 30 травня-1 червня 2016 р. представляв Тернопільський національний економічний університет у Проекті сприяння академічній доброчесності (Strengthening Academic Integrity in Ukraine Project – SAIUP) в Україні (м. Київ), який реалізовується в партнерстві з Міністерством освіти і науки України за підтримки Посольства США.



«Академічна доброчесність: як зробити університети вільними від шахрайства і плагіату»

 13 квітня 2016 р. д.е.н., проф. кафедри економічної теорії ТНЕУ Длугопольський О.В. взяв участь у тренінгу «Академічна доброчесність: як зробити університети вільними від шахрайства і плагіату», організованому у Київській школі економіки (KSE). Під час тренінгу обговорювалися питання принципів академічної доброчесності та етики, можливостей запуску якісних змін в університетах щодо боротьби із плагіатом у наукових дослідженнях як студентів, так і викладачів.



Сприяння розвитку академічної доброчесності як компонент освітньої реформи

Новий закон "Про вищу освіту" заклав основи для університетської автономії, а відповідні підзаконні акти дали змогу університетам впроваджувати академічну, фінансову та кадрову автономію. Цей час є найкращим для того, щоб поєднати впровадження університетської автономії з розвитком академічної доброчесності в українських ВНЗ.