» » У ТНЕУ триває тиждень фінансової грамотності! ДЕНЬ 2 – Публічна лекція на тему: «Заощадження та інвестиційна діяльність домогосподарств»

У ТНЕУ триває тиждень фінансової грамотності! ДЕНЬ 2 – Публічна лекція на тему: «Заощадження та інвестиційна діяльність домогосподарств»

Дата: 3-11-2016, 15:45 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Першого листопада 2016 року в рамках проведення Тижня фінансової грамотності та з нагоди відзначення Всесвітнього дня заощаджень у ТНЕУ відбулася публічна лекція на тему: «Заощадження та інвестиційна діяльність домогосподарств» для студентів факультету фінансів та Галицького коледжу імені В’ячеслава Чорновола.
 
Організатором заходу виступила д.е.н., професор кафедри фінансів імені С. І. Юрія Кізима Т. О., а безпосередню участь у його проведенні взяли студенти групи ФДГм-21 Будка Лілія, Кривецька Дана, Чорний Михайло і Малий Анатолій. Окрім студентів, публічну лекцію відвідали: декан факультету фінансів,к.е.н., доц. Кізима А. Я., доценти кафедри фінансів імені С. І. Юрія (Квасниця О. В., Сидор І. П., Лободіна З. М., Горин В. П., Письменний В. В., Мелих О. Ю., Савчук С. В., Петрушка О. В.), а також викладачі Галицького коледжу імені В’ячеслава Чорновола (Вавричук О. С., Оверко В. В.).
 
На початку публічної лекції студентка 2 курсу магістратури Лілія Будка розповіла про походження Всесвітнього дня заощаджень, а також ознайомила усіх присутніх з цікавими фактами про заощадження та соціальними, демографічними іментальними особливостями їх формування. Студентка 2 курсу магістратури Дана Кривецька представила ґрунтовну доповідь про мотиви та критерії здійснення заощаджень, а також потенційні ризики, що супроводжують процес заощадження коштів. Особливий інтерес у студентів викликали наведені поради щодо здійснення заощаджень в сучасних умовах економічної нестабільності. Лілія Будка також ознайомила присутніх з правилами «продуманих» придбань, ефективного управління особистими витратами та обґрунтованого розподілу заощаджень.
 
У рамках проведення публічної лекції студенти групи Ф-42 факультету фінансів Христина Бурко, Діана Соляник, Анастасія Ткаченко, Надія Петрів та Олена Бегун представили відеозвіт про результати проведеного напередодні у ТНЕУ бліц-опитуванняна тему заощаджень. Відверті відповіді на запитання щодо власного досвіду здійснення заощаджень дали ректор ТНЕУ д.е.н., проф. Крисоватий А. І., д.е.н., проф., проректор з науково-педагогічної роботи Брич В. Я., викладачі, працівники адміністрації та студенти університету.
 
Оригінальним завершенням публічної лекції стало музичне вітання «Реп на тему заощаджень» від студента групи ФДГм-21 Анатолія Малого, а також відеозвіт про студентські будні та свята майбутніх випускників магістерської програми «Управління фінансами домогосподарств».
 
Спільні фото зі студентами і викладачами Галицького коледжу імені В’ячеслава Чорновола стануть доброю згадкою про цікаво і змістовно проведений час у стінах Тернопільського національного економічного факультету.
 
МИ ФІНАНСОВО ГРАМОТНІ!
МИ ФОРМУЄМО МЕЙНСТРИМ!
#ТИЖДЕНЬФІНАНСОВОЇГРАМОТНОСТІ2.0