» » Проект «Віртуальна страхова компанія»

Проект «Віртуальна страхова компанія»

Дата: 30-11-2016, 15:52 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Студенти факультету фінансів гр. ФСГ – 31 під крівництвом завідувача кафедри фінансів суб’єктів господарювання і страхування ТНЕУ професора Ольги Володимирівни Кнейслер та доцента Наталії Ігорівни Налукової взяли участь у створенні віртуальної страхової компанії.
 
Перед учасниками проекту стояло завдання розробити таку бізнес-ідею, котру можна було б використати для створення нової страхової організації або впровадити у практику уже функціонуючої фінансової установи.
 
У процесі виконання завдання молоді люди обрали галузь страхування життя, зважаючи на те, що майже в усіх економічно-розвинутих країнах світу накопичувальні поліси страхуваня життя є не лише надійним джерелом доходів громадян при настанні певного віку чи певної події у житті, але й формою фінансового захисту, що покриває значну частину витрат у разі настання нещасного випадку, певного захворювання чи реалізації інших страхових ризиків, вказаних у договорі страхування. Відповідно, в сучасних умовах і у нашій країні договір страхування життя також має бути тим універсальним фінансовим інструментом, що сприятиме вирішенню багатьох соціально-економічних завдань.
 
Студенти запропонували нову бізнес-модель у сфері страхування життя, котра згідно із результатами проведеного ними теоретичного дослідження, аналізу операційної, фінансової, інвестиційної діяльності реальних страховиків і здійснених аналітичних розрахунків сприятиме: розвитку страхового ринку України; забезпеченню фінансової надійності і платоспроможності лайфових страхових компаній; розширенню можливостей страхового захисту фізичних і юридичних осіб.
 
Усі свої пропозиції студенти виклали у формі бізнес-плану, котрий 25 листопада 2016 р. представили у вигляді презентації і доповідей. Керівник новоствореної страхової компанії «РІЛАЙФ» – Лука Гомівка ознайомив усіх присутніх із загальною концепцією та метою створення обраної учасниками страхової організації. Кожен із співзасновників віртуальної фінансової установи: Ганна Олексишин, Діана Ястремська, Катерина Слічнюк, Юлія Мічуріна, Олена Фундига, Роман Дякун представив частину свого вкладу у розробку бізнес-ідеї по створенню страхової компанії "РІЛАЙФ”, котра надаватиме послуги по страхуанню життя, інвестуватиме кошти в економіку України, прийматиме активну участь у реалізації соціальних проектів, спрямованих на формування страхової культури населення.
 
Завершивши презентацію своєї бізнес-ідеї студенти відзначили, що участь у даному проекті сприяла формуванню у кожного учасника фахових навичок, знань та навіть зв'язків, котрі у майбутньому вони вони зможуть використати, і не лише у сфері страхового бізнесу.