» » Відбулося засідання студентського гуртка «Фінансова просвіта»

Відбулося засідання студентського гуртка «Фінансова просвіта»

Дата: 5-12-2016, 09:32 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Першого грудня 2016 року відбулося чергове засідання студентського наукового гуртка кафедри фінансів ім. С.І. Юрія «Фінансова просвіта». У рамках порядку денного було розглянуто такі запитання:
1. Звіт про проведення заходів в рамках проекту «Фінансову освіту в кожну школу», координатор проекту В.В. Письменний.
2. Обговорення дискусійних питань фінансової теорії і практики в межах обраних тем студентами за науковими інтересами.
 
З презентаційними матеріалами відвідування загальношкільних навчальних закладів при реалізації проекту «Фінансова освіта в кожну школу» виступив В.В. Письменний. Він відзначив, що в межах реалізації проекту членами наукового студентського гуртка «Фінансова просвіта» та викладачами кафедри фінансів імені С.І. Юрія було відвідано сім ЗОШ І-ІІІ рівнів акредитації, зокрема Бережанську ЗОШ № 1, ЗОШ № 1 в м. Збараж, Підволочиську ЗОШ № 1 та гімназію імені І. Франка, Озернянську ЗОШ, Зборівську ЗОШ № 1 та гімназію імені Р. Завадовича. Загалом до реалізації проекту було залучено більше 120 учнів загальноосвітніх навчальних закладів.
 
Упродовж засідання гуртка були обговорені проблемні питання фінансової теорії і практики за науковими інтересами студентів. Зокрема студентам і викладачам найбільше сподобалися ті виступи студентів, які викликали жваве обговорення і наукові дискусії, а саме: Жданюк Сніжани на тему: Державне регулювання цін і тарифів на продукцію монопольних утворень; Савіцької Світлани на тему: Формування цін і тарифів на житлово-комунальні послуги; Скобляк Тетяни на тему: Виконання місцевих бюджетів за видатками (на прикладі бюджету Тернопільської області); Казмірук Надії на тему: Проблемні аспекти реалізації бюджетних процедур у бюджетному процесі; Пінкевич Катерини на тему: Можливі резерви зростання податкових надходжень в системі доходів Державного бюджету України.
 
Також під час засідання наукового гуртка учасники підсумували роботу за І півріччя 2016-2017 навчального року, відзначили наукові здобутки студентів та їх активну участь і перемоги у наукових заходах, які проводив колектив кафедри фінансів імені С.І. Юрія, факультет фінансів ТНЕУ.
 
Бажаємо гуртківцям плідної праці та подальших наукових звершень.