» » «Інституційні механізми захисту прав людини»

«Інституційні механізми захисту прав людини»

Дата: 6-12-2016, 14:56 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 П'ятого грудня 2016 року в рамках проведення Всеукраїнського тижня правових знань до Дня захисту прав людини колектив кафедри міжнародного права та європейської інтеграції ЮФ ТНЕУ організував науковий семінар «Інституційні механізми захисту прав людини». Робота учасників семінару складалася з трьох блоків питань панельних дискусій.
                                     
Модератором першого блоку, «Європейський Суд з прав людини: юрисдикція і прецедентна практика», була к.ю.н., ст.викладач кафедри міжнародного права та європейської інтеграції Коруц У.З. Спікером виступала Вовк Т.В. – представник Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини в Тернопільській області.
 
Роботу учасників другого блоку, «Проблеми забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб в Україні», модерувала  к.держ.упр., ст.викладач кафедри міжнародного права та європейської інтеграції Дракохруст Т.В. Спікер даного блоку – Чубатий І.Б., перший заступник начальника-начальник відділу з питань громадянства, реєстрації та роботи з громадянами з тимчасово окупованої території Управління ДМС у Тернопільській області.
 
Третій блок – «Забезпечення прав людини органами внутрішніх справ». Модератором дискусії була к.ю.н., ст.викладач кафедри міжнародного права та європейської інтеграції Кравчук М.Ю., спікер блоку  – Різник Д.П., головний спеціаліст управління оперативного забезпечення управління внутрішньої безпеки в Тернопільській області.
 
Крім доповідачів участь у заході взяли студенти та викладачі ЮФ ТНЕУ. Науковий семінар супроводжувався жвавим обговоренням питань та мав дискусійний характер. Усі учасники отримали задоволеня від спілкування з колегами й виявили бажання і надалі брати участь у заходах такого формату.