» » Зустріч студентів ФОА з представниками Тернопільського об'єднання управління Пенсійного фонду України Тернопільської області

Зустріч студентів ФОА з представниками Тернопільського об'єднання управління Пенсійного фонду України Тернопільської області

Дата: 4-10-2017, 13:10 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У рамках організації лекційного заняття з дисципліни «Теорія контролю» та з метою підвищення рівня обізнаності молоді щодо діяльності органів Пенсійного фонду України на запрошення  к.е.н, доцента кафедри аудиту, ревізії та аналізу Світлани Іванівни Саченко 2 жовтня 2017 року до студентів 4 курсу завітали начальник Управління Тетяна Григорівна Глух  та заступник начальника Управління Ніна Якимівна Банзерук, які розповіли про основні завдання та функції Управління, особливості роботи структурних підрозділів, про засади пенсійної політики та значення легальної зайнятості для пенсійного майбутнього.
 
«Солідарна система пенсійного забезпечення базується на страховому принципі: розмір пенсії особи залежить від страхового стажу та розміру заробітної плати, з якої сплачено страхові внески до бюджету Пенсійного фонду», – наголосила Т. Г. Глух та зосередила увагу присутніх на втраті соціальних гарантій найманими працівниками у разі зайнятості в тіньовому секторі економіки та отриманні заробітної плати в «конверті».
 
Чимало запитань молоді свідчать про те, що пенсійне майбутнє їм не байдуже, адже невдовзі, після закінчення внз, випускники мають працевлаштуватися.
 
Студентів зацікавила організація прийому та обслуговування громадян за принципом «єдиного вікна», робота веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України. Студентів  також ознайомили з порядком призначення на посаду державного службовця, оскільки кожен студент, який цього відвідав лекцію, в майбутньому може стати працівником Управління.