» » Бухгалтер – серце підприємства!

Бухгалтер – серце підприємства!

Дата: 5-10-2017, 11:42 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Нещодавно студенти 4-5 курсів факультету обліку і аудиту ТНЕУ зустрілися з консультантом  Всеукраїнської професійної бухгалтерської газети «Все про бухгалтерський облік» (м. Київ) Альоною Миколаївною Лебедик.
 
Гостю студентам представила декан факультету обліку і аудиту, кандидат економічних наук, доцент Валентина Миколаївна Панасюк, зазначивши, що на факультеті обліку і аудиту завжди раді зустрічам з працівниками  газети «Все про бухгалтерський облік». Такі зустрічі взаємно корисні як для газети, так і для факультету та мають уже двадцятирічну історію. 
 
Альона Миколаївна почала працювати у редакції газети «Все про бухгалтерський облік» півроку тому завдяки анкетуванню, за результатами якого успішно пройшла відбір кандидатів на стажування в редакції, а згодом була зарахована до штату цього періодичного видання. Адміністрація газети матеріально підтримує своїх молодих працівників, надаючи фінансову допомогу з найму житла, а також преміює їх за творчі досягнення.
 
Гостя зазначила, що їй зараз доводиться багато їздити по Україні за завданнями редакції. Під час таких поїздок відбуваються цікаві зустрічі з керівниками та головними бухгалтерами підприємств, які підказують для газети нові напрямки і теми газетних статей, ставлять запитання, діляться передовим досвідом, здійснюють підписку. Під час однієї з таких зустрічей керівник підприємства, ведучи мову про особливу роль бухгалтера в економічній діяльності, сказав: «Бухгалтер – серце підприємства!». Ці слова запам’ятаються Альоні  Миколаївні на усе життя.
 
В Україні з подачі нечесних підприємців та підконтрольних їм засобам масової інформації, на жаль,  ведеться несправедлива критика бухгалтерів і їх професійних якостей, місця та ролі в суспільно-політичному житті нашої держави. Альона Миколаївна навела декілька позитивних прикладів, якими переконливо довела, що професія бухгалтера є престижною і добре оплачуваною, якщо фахівець постійно дбає про високу ефективність та якість економічної діяльності підприємства, безперервно підвищує свій фаховий рівень, ґрунтовно вивчає програмне забезпечення бухгалтерського обліку і звітності, прагне якнайкраще засвоїти іноземні мови.  
 
Далі відбулося анкетування студентів, які виявили бажання випробувати своїх фахові знання та навики і стати кандидатом у члени команди найкращих фахівців в Україні, якими себе вважають працівники редакції газети  «Все про бухгалтерський облік». В анкетуванні взяли участь 27 осіб, які зазначили загальні дані про студента, його фахові навики, професійну діяльність, дозвілля, а також три практичних завдання.
 
Газета виходить до своїх читачів, а це бухгалтери, юристи, приватні підприємці з січня 1994 року «Все про бухгалтерський облік»  (водночас з щомісячним науково-практичним журналом «Бухгалтерський облік і аудит») і давно здобула визнання серед практикуючих фахівців, студентів. Мови видання – українська, російська. Наклад перевищує 100 000 примірників. У 2017 році газета почала друкувати певні матеріали для учнів 9-11 класів.
 
Викладачі та студенти факультету обліку і аудиту ТНЕУ співпрацюють з газетою «Все про бухгалтерський облік» уже понад двадцять років. Серед тих, хто активно долучився до співпраці з газетою були професори і доценти факультету Задорожний З.-В., Крупка Я. Д., Панасюк В. М., Шашкевич О. Л.,  Мех Я. В.,  Сапачов М. І., Гуцайлюк З. В., Дерій В. А., Лучко М. Р., Пушкар М. С., Хомин П. Я. та інші.
 
В гостях у факультету неодноразово бував шеф-редактор газети О. Г. Степовий та інші її представники. У різні  стажування в газеті «Все про бухгалтерський облік» проходило декілька студентів з обліку й аудиту ТНЕУ, в тому числі відмінниця навчання Оксана Потапчук.
 
Хочемо нагадати, що в 2008-2011 роках головним редактором газети «Все про бухгалтерський облік» був випускник 2001 р. факультету обліку і аудиту Тернопільської академії народного господарства, кандидат економічних наук Петро Михайлович Кричун. Нині він є Президентом Федерації професійних бухгалтерів і аудиторів України (ФПБАУ). В минулому році Федерація з нагоди 45-річчя створення обліково-економічного факультету нагородила грамотами понад десять викладачів ТНЕУ.
 
Зустріч студентів 4-5 курсів факультету обліку і аудиту з консультантом  газети «Все про бухгалтерський облік» Альоною Миколаївною Лебедик координували професор кафедри обліку у виробничій сфері, доктор економічних наук, професор Василь Антонович Дерій та доцент кафедри аудиту, ревізії та аналізу, кандидат економічних наук, доцент Світлана Іванівна Саченко.