» » Закордонне відрядження до м. Люксембург (Великого Герцогства Люксембург)

Закордонне відрядження до м. Люксембург (Великого Герцогства Люксембург)

Дата: 18-10-2017, 13:06 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У період з 10 по 13 жовтня 2017 року ст. викладач кафедри міжнародного права, міжнародних відносин та дипломатії Уляна Коруц перебувала у Великому Герцогстві Люксембург, місті Люксембург. Основною метою візиту була участь у Міжнародній конференції «Злочин геноциду та злочини проти людяності». Захід відбувся за участі британського професора, бриста-міжнародника, радника королівської палати, директора Центру міжнародних судів та трибуналів  – Філіппа Сендса.
                                                                      
У рамках заходу відбулася презентація книги Філіппа Сендса «Східно-західна вулиця. Повернення до Львова». Ключовою фігурою авторського доробку став видатний юрист-міжнародник, прокурор Нюрберзького Трибуналу, суддя Міжнародного суду ООН – Герш Лаутерпахт.
 
Окрім того, випала унікальна можливість участі у приватному семінарі з Філіппом Сендсом стосовно актуальних питань міжнародного права, міжнародного кримінального права, міжнародного судочинства.
 
У період відрядження ст. викладач кафедри міжнародного права, міжнародних відносин та дипломатії Уляна Коруц ознайомилася з Інститутом процесуального права ім. Макса Планка у Люксембурзі. Знайомство з Директором інституту, обмін основними напрямками наукової діяльності фахівців інституту, професорсько-викладацького колективу; ознайомлення з структурою інституту, зокрема окремими департаментами, а саме Департаментом міжнародного права та вирішення спорів – стали складовими візиту. Важливим було і відвідання Європейського Суду Справедливості – основної судової інституції Європейського Союзу.