» » Студенти Чортківського навчально-наукового інституту підприємництва і бізнесу ТНЕУ обговорювали сучасну українську культуру

Студенти Чортківського навчально-наукового інституту підприємництва і бізнесу ТНЕУ обговорювали сучасну українську культуру

Дата: 20-11-2017, 15:44 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Студенти 1 курсу Чортківського навчально-наукового інституту підприємництва і бізнесу ТНЕУ в рамках вивчення курсу «Українознавство» ініціювали проведення відкритого заходу на тему: «Сучасна українська культура».
 
Дійство розпочалося з виступу викладача дисципліни «Українознавство» кандидата психологічних наук, доцента Юркевич Г. Й., яка зазначила, що сьогодні культура має велике значення для нашого суспільного життя. До творів культури належать: література, музика, образотворче мистецтво, скульптура, архітектура, кінематографія та інші речі, спільною рисою яких є те, що вони носії краси.
 
Студенти підготували презентації у яких зосередили увагу на основних новинках загальної культури України. Стецюк Назар, Підгородецький Олександр та Короташ Віталій виступили з темою «Сучасні архітектура, живопис і скульптури». Презентацію «Сучасні театри України» представили Гащиць Арсен та Дригуш Андрій. Завершальною стала доповідь на тему: «Сучасний стан кіноматографії та відеокультури
України», яке презентували студенти Олексиши Андрій та Плітонов Назар.


Студенти запропонували присутнім переглянути мультиплікаційний фільм українського виробництва «Бабай».

Учасники заходу – професорсько-викладацький колектив і студенти – обговорили основні риси сучасної культури України, про які йшлося у виступах, погоджуючись з тим, що наша країна володіє значними надбаннями та великими перспективами розвитку в цьому напрямі.

Народи пишаються своїми культурними надбаннями, бережуть їх, водночас стараючись робити їх живими елементами суспільного життя. І це правильно, бо за допомогою цих культурних надбань народи духовно розвиваються, ушляхетнюються, підносять рівень свого світосприймання.

Дякуємо кандидату психологічних наук, доценту Юркевич Г. Й. та студентам 1-го курсу за підготовку надзвичайно цікавого матеріалу, за проведення пізнавального і захоплюючого заходу.