» » 21 листопада – День Гідності та Свободи

21 листопада – День Гідності та Свободи

Дата: 21-11-2017, 14:07 | Автор:

 Україна – це територія гідності й свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013 року, Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи.
 
Обраний українським народом шлях хоч і важкий, але незворотний. Гідність не купиш за жодні гроші. Вона або є, або її нема. І українці довели, що вона в них є. Свободу ж треба виборювати, а виборовши – відстоювати. Про це свідчить історія. І не тільки українська.
 
Тернопільський національний економічний університет одним з основних завдань ставив і продовжує ставити виховання патріотичного студентства як міцної основи майбутнього нашої країни. Тож не дивно що його викладачі, працівники і студенти ніколи не залишалися осторонь знакових подій в історії України.
 
У важкі й тривожні часи університет доводив не словом, а справами, що виконує місію духовного стрижня для нації. Адже наша місія – служити іншим людям.
 
Наші студенти та викладачі, разом із сотнями і тисячами українців були на передовій цих революцій, а дехто й віддав життя за іншу Україну. Наше завдання – не забувати про їх подвиг і робити все, щоб їхня жертва не була марною.
 
Слава Україні! Героям слава!
 
 
Ректор ТНЕУ                                                                                        А. І. Крисоватий