» » Відбувся тренінг «Системні проекти міжнародних організацій для розвитку України»

Відбувся тренінг «Системні проекти міжнародних організацій для розвитку України»

Дата: 22-11-2017, 15:39 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Тренінг з дисципліни «Банківська система» провели для студентів 4 курсу факультету фінансів у досить незвичному та цікавому форматі, а саме як відкрите засідання Верховної Ради на тему: «Системні проекти міжнародних організацій для розвитку України». Організатором та ініціатором такого способу проведення тренінгу стала к.е.н., доцент кафедри банківської справи ТНЕУ Ольга Олегівна Іващук.
 
Зі вступним словом виступила Ольга Олегівна Іващук, наголосивши на актуальності обраної тематики, оскільки у сучасній системі міжнародних відносин ресурси міжнародних фінансових організацій, за умови їх ефективного використання, є важливим джерелом ресурсного забезпечення реалізації пріоритетних проектів та завдань соціального та економічного розвитку, інструментом інституційних перетворень та міжнародної інтеграції.
 
Відкрив засідання та привітав «депутатів», «міністрів» та «представників міжнародних організацій» «Голова Верховної Ради» Юрій Федак. «Представники міжнародних організацій» (Тетяна Скобляк, Надія Казмірук, Юлія Пилипчук, Мар’яна Луців, Володимир Петрушенко, Андрій Повх, Катерина Пінкевич, Яна Булавинець) представили на обговорення проекти щодо надання фінансової допомоги, з метою покращення макрофінансових показників, активізації інвестиційних процесів, стимулювання розвитку економіки України.
 
Після представлення проектів «Міжнародними організаціями», «Міністри фінансів» (Сніжана Жданюк), «економічного розвитку і торгівлі» (Тарас Стасюк), закордонних справ (Христина Романишин), а також «Голова Національного банку України» (Ірина Батіг) виступили із коментарями, зауваженнями та обґрунтуванням важливості та доцільності окремих проектів. «Народні депутати» у виступах наголосили на перевагах та недоліках проектів, термінах їх окупності, сумах необхідних коштів для їх реалізації, а також на важливості обрання проекту із можливістю працевлаштування найбільшої кількості громадян.
 
Здійснивши детальне обговорення та зваживши всі «за» і «проти», «народні депутати» шляхом голосування прийняли усі запропоновані проекти.
 
На завершення, Ольга Олегівна Іващук висловила подяку студентам за високий рівень підготовки, змістовні, економічно обґрунтовані та доцільні проекти, жваву дискусію та обговорення.
 
Для усіх присутніх даний формат проведення тренінгу з дисципліни «Банківська система» був надзвичайно цінним досвідом, оскільки студенти відчули відповідальність щодо прийняття рішень, які стосуються громадян всієї країни, а також спробували себе у ролі найвпливовіших людей України та світу.