» » Фонди ЄС: можливості фінансування освітніх проектів

Фонди ЄС: можливості фінансування освітніх проектів

Дата: 24-11-2017, 16:44 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 23 листопада 2017 року в Тернопільському національному економічному університеті відбувся тренінг «Фонди ЄС: можливості фінансування освітніх проектів», проведений Президентом Центральноєвропейської академії навчань та сертифікації (CEASC) Миколою Смолінським.
 
Мета тренінгу – активізація проектної діяльності, підвищення рівня інтернаціоналізації та диверсифікації джерел фінансування навчально-наукової роботи Університету. Участь у заході взяли директори інститутів, декани факультетів, їх заступники (помічники) з міжнародної діяльності, керівники проектних груп.
 
Відкриваючи тренінг проректор з науково-педагогічної роботи, д.е.н., професор Григорій Монастирський наголосив: «Сьогодні активна участь університетів в міжнародних проектах та грантових програмах — це невід’ємна складова їх наукової та освітньої діяльності, засіб інтеграції в глобальний простір. Для того, щоб ця робота була результативною необхідно вчитися писати проектні пропозиції, забезпечити організаційну оформленість проектної діяльності».
 
Президент Центральноєвропейської академії навчань та сертифікації (CEASC) Микола Смолінський представив учасникам тренінгу питання пов’язані з діяльністю фондів ЄС, охарактеризував типи та специфіку міжнародних проектів, окреслив роль структурного підрозділу університету в системі роботи з фінансовими інструментами ЄС.
 
Під час заходу директор Навчально-наукового інституту міжнародних економічних відносин імені Б. Д. Гаврилишина ТНЕУ доцент Ігор Таранов представив можливості участі нашого університету в програмі Еразмус+. 
 
Після завершення заходу проректор з науково-педагогічної роботи, д.е.н., професор Григорій Монастирський обговорив з президентом Центральноєвропейської академії навчань та сертифікації Миколою Смолінським можливі моделі створення проектного офісу в ТНЕУ, що координуватиме залучення фінансових інструментів ЄС для підтримки освітніх та наукових проектів.