» » Відкрита лекція «Європейське приватне право»

Відкрита лекція «Європейське приватне право»

Дата: 27-11-2017, 15:11 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 23 листопада 2017 р. у залі засідань ректорату Тернопільського національного економічного університету відбулася відкрита он-лайн лекція доктора Оснабрюцького університету (Німеччина), члена робочої групи Європейської комісії з розробки та підготовки Директив Європейського Союзу у галузі приватного права, члена робочої групи з розробки законодавства Республіки Польщі про захист прав споживачів Анети Вевюровської-Домагальської на тему: «Європейське приватне право».
               
Ініціаторами проведення даного заходу виступили колектив юридичного факультету, Школи польського та європейського права, доцент кафедри теорії та історії держави і права к.ю.н., Подковенко Т. О., викладач кафедри міжнародного права, міжнародних відносин та дипломатії Стахира Г. М.
 
У ході проведення лекції доктор окреслила основні галузі розвитку Європейського приватного права, договірного права та законодавства ЄС у галузі захисту прав споживачів.
 
Спираючись на власний досвід, лектор охарактеризувала порядок прийняття та ступені гармонізації законодавства Європейського Союзу. У ході дискусії зі студентами було обговорено проект Цивільного кодексу ЄС (Draft Common Frame of References), у розробці якого доктор Вевюровська-Домагальська брала безпосередню участь.
 
На завершення лекції студенти та лектор обговорили проблемні питання та перспективи розвитку приватного права України у контексті його гармонізації із правом Європейського Союзу.