» » Триває робота учасників Школи педагогічної майстерності

Триває робота учасників Школи педагогічної майстерності

Дата: 24-01-2018, 15:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 З 15 січня по 5 лютого 2018 р. у Тернопільському національному економічному університеті для молодих викладачів та усіх бажаючих проводяться заняття у Школі педагогічної майстерності.
 
24 лютого на зустріч з молодими викладачами завітав ректор ТНЕУ, доктор економічних наук, професор А. І. Крисоватий. Виступаючи перед присутніми, Андрій Ігорович окреслив проблеми глобальної економіки і загрози майбутнього. Ректор висловив свої міркування щодо впливу робототехніки, штучного інтелекту та машин із функцією самонавчання на загальний добробут у суспільстві.
 
«Робототехніка, штучний інтелект, програмування явищ і процесів, управління базами даних підштовхнуть глобальну економіку до чергової, четвертої революції, суттєві зміни якої на ринку праці будуть набагато вагомішими, ніж за аграрної, індустріальної та цифрової революцій. Суспільству доведеться шукати новітню парадигму досягнення  рівноваги між вигодами і загрозами за докорінно нових обставин. А тому у новочасних умовах суспільних трансформацій неабияка роль буде відводитись державі».
 
Спілкуючись із присутніми, Андрій Ігорович подякував усім тим, хто хоче почути щось нове і тим, хто має бажання поділитися своїми думками.
 
До дискусії долучився доктор психологічних наук, професор Анатолій Васильович Фурман. Цього дня слухачі мали можливість прослухати лекцію професора на тему: «Зміст та організація наукової роботи викладача вищої школи». Також лекції на тему: «Міжособистісне спілкування в системі «викладач-магістр» прочитала доктор психологічних наук, доцент Оксана Євстахіївна Фурман.