» » Директор Музею історії ТНЕУ провів урок патріотизму для тернопільських школярів

Директор Музею історії ТНЕУ провів урок патріотизму для тернопільських школярів

Дата: 31-01-2018, 14:50 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

30 січня у Центральній дитячій бібліотеці міста Тернополя у рамках циклу заходів, присвячених відзначенню сторічного ювілею бою під Крутами, відбувся урок патріотизму «Лицарський подвиг юних українців», який провів директор Музею історії Тернопільського національного економічного університету Віталій Григорович Михайлиця.
Крім перегляду ювілейної книжкової виставки - спомину  «Через Крути – у майбуття» восьмикласники ЗОШ № 16 поспілкуватися з Віталієм Григоровичем, який окреслив загальне історичне тло, на фоні якого відбувалися ці події, детально описав перебіг бою, що навіки вкрив славою жертовний подвиг юних захисників України, а також провів аналогії з подіями, які переживає наша країна сьогодні. Спілкування відбувалося у невимушеній атмосфері і чергувалося з переглядом та обговоренням тематичних відеоматеріалів.
Як підсумок зустрічі прозвучав заклик не забувати тих, хто віддав своє життя за рідний край, адже пам’ять про них - це наш обов’язок.
Щиро дякуємо колективу бібліотеки за запрошення та можливість долучитися до цікавої акції й поспілкуватися з шкільною молоддю.