» » Відбулася презентація «Тернопільської енциклопедії»

Відбулася презентація «Тернопільської енциклопедії»

Дата: 6-02-2018, 14:26 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Другого лютого 2018 р. у бібліотеці Тернопільського державного медичного університету імені І. Я. Горбачевського відбулася презентація онлайн-енциклопедії Тернопільщини. «Тернопільська енциклопедія» – це інформаційний проект, основною метою якого є розповсюдження відомостей про Тернопільщину та видатних людей цього краю.
 
Засновником проекту є Микола Василечко – журналіст та краєзнавець. Автор каже, що Тернопільська енциклопедія відрізняється від звичайної Вікіпедії, у якій теж міститься чимало інформації про Тернопільщину, статті тут відрізнятимуться за стилем і наповненістю. Крім того, у «Тернопедії» мають змогу дописувати і редагувати люди під власними іменами, а не, як у Вікіпедії – анонімні користувачі. Також можна публікувати оригінальне дослідження, чого не дозволяє Вікіпедія.
 
Відбулося жваве обговорення проекту, на презентації були присутні журналісти, краєзнавці, науковці. Від бібліотеки ім. Л. Каніщенка ТНЕУ у дискусії взяли участь завідувач інформаційно-бібліографічного відділу Гриськів Валерія Вікторівна, та бібліограф 1 категорії Кругляк Галина Орестівна.
 
Василечко Микола Романович запросив усіх бажаючих та охочих долучатися до його проекту та разом наповнювати тернопільську енциклопедію.
 
Ознайомитися з проектом можна за посиланням: ternopedia.te.ua