» » Вітаємо учасників ІІ Відкритого західноукраїнського інтелектуального турніру «NATUS VINCERE»!

Вітаємо учасників ІІ Відкритого західноукраїнського інтелектуального турніру «NATUS VINCERE»!

Дата: 23-03-2018, 17:18 | Автор: Юридичний факультет ТНЕУ

 Вже другий рік поспіль юридичний факультет ТНЕУ радо вітає у своїх стінах розумних, креативних і талановитих школярів з усієї України в рамках ІІ Відкритого західноукраїнського інтелектуального турніру «NATUS VINCERE» на кубок ректора ТНЕУ. Це командні змагання між тими, хто вміє письмово та усно висловлювати й обґрунтовувати свою позицію з приводу тієї чи іншої проблеми та довести її в наукових дискусіях – раундах.
 
Метою цього масштабного інтелектуального дійства було створення умов для реалізації та розвитку творчих здібностей учасників, формування у них інтересу до правознавства, історії, рідної мови, соціальної роботи, психології, залучення учнів і студентів до наукової діяльності, виховання почуття причетності до процесу творення України як правової, соціальної держави з національно свідомими громадянами.
 
68 команд старшокласників із семи областей України зійшлися у гострому поєдинку в чотирьох секціях: правовій, історико-філологічній, соціолого-психологічній та секції міжнародного права, міжнародних відносин і дипломатії. Учні 10-11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів та студенти 1-2 курсів коледжів з Тернопільської, Львівської, Волинської, Хмельницької, Запорізької, Рівненської та Донецької областей змагалися між собою у дебатах, інтелектуальних іграх (розминка, мозковий штурм, конкурс капітанів), розв’язували інтелектуальні рівняння, а також окрім теоретичних знань мали нагоду проявити себе у стрільбі в інтерактивному тирі. Нестандартність мислення, креатив, талант, ерудованість – усе це демонстрували учасники під час двох конкурсних днів.
 
Варто відзначити високий рівень підготовки усіх конкурсантів, які вдало демонстрували свої ґрунтовні знання та ерудицію, натхнення та творчий підхід до вирішення непростих завдань. Захід пройшов у невимушеній атмосфері, а команди в свою чергу показали згуртованість, командний дух та вміння оперувати набутими знаннями.  
 
Оцінювало результати виступів команд високо компетентне журі, до складу якого входили не лише студенти та викладачі ЮФ ТНЕУ, а й висококваліфіковані практики. Склад журі підбирали так, щоб представити якомога ширший спектр відомих персоналій з управлінського і соціального напрямів діяльності країни.
 
Переможці Турніру визначалися за загальним рейтингом. Зокрема, за результатами оцінювання незалежного журі у правовій секції
1 місце отримала команда «Галицький парламент» (Галицький коледж ім. В’ячеслава Чорновола), 2 місце здобула команда «Теребовлянська феміда» (Опорний заклад Теребовлянської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1) і 3 місце виборола команда «Наслідники Феміди» (Тернопільська ЗОШ І-ІІІ ст. № 19).
 
У соціолого-психологічній секції 1 місце – у команди «СОNNECTION» (Тернопільська загальноосвітня школа № 19), 2 місце виборола команда «Освітянки» (Чортківський гуманітарно-педагогічний коледж імені Олександра Барвінського) і 3 місце розділили між собою команди «ADREM» (Шумський НВК) та «Ерудит» (Тернопільська ЗОШ І-ІІІст. № 23).
 
В історико-філологічній секції – на 1 місці команда «Народжені перемагати» (ТНВК «Школа-колегіум Патріарха Йосифа Сліпого»), 2 місце у команди «Валькірії» (Тернопільська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 22) і 3 місце виборола команда «Скіфи» (Волноваська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 7 міста Волноваха Донецької області).
 
У секції міжнародного права, міжнародних відносин та дипломатії на першому місці команда Коледжу права, економіки та інформаційних технологій ТНЕУ «Primus inter pares», 2 місце – у команди «Veritas» (Лановецька ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 й третє почесне місце здобула команда «Comitas gentium» (КЕПІТ ТНЕУ).
 
Чотири команди-переможці отримали кубки ректора ТНЕУ та грошові премії, дипломи І ступеня та цінні подарунки. ІІ та ІІІ місця відзначалися дипломами та грошовими преміями, а чотири найкращі гравці виграли планшети. Серед цікавих призів також годинники, сертифікати в театр, Сінема-сіті, аквапарк і боулінг, гаджети, книги, канцелярське приладдя, футболки й чашки з логотипом ТНЕУ та багато-багато інших. Тож, під час урочистої церемонії нагородження було визначено не лише переможців турніру, а й переможців у командних та індивідуальних номінаціях. Тому жодна команда не залишилася без подарунків. Окрім цього усі учасники отримали рекомендації до вступу на юридичний факультет, керівники команд були відзначені сертифікатами Міністерства освіти і науки України, директори навчальних закладів нагороджені подяками.
 
Оргкомітет турніру щиро дякує людям, які виявили бажання підтримали молоду інтелектуальну еліту України: головному спонсору турніру – Агрохолдингу «Мрія», товариству «Авакс проф», ТРЦ «Подоляни», готельно-розважально-оздоровчому комплексу «Алігатор», товариству «Креатор-буд», приватному підприємству «Агрон», головному управлінню юстиції в Тернопільській області, керівництву Тернопільської обласної ради, директору Тернопільського академічного обласного драматичного театру імені Т. Г. Шевченка, керівництву Тернопільської міської ради, окремим підприємцям та, звісно ж, ректору Тернопільського національного економічного університету.
 
Окрему вдячність оргкомітет турніру висловлює учасникам та керівнику команди «Нескорені» за силу духу та волю до перемоги!
 
Також у рамках проведення турніру усі охочі побували на виставці картин та майстер-класі з енкаустики студента юридичного факультету Кирила Богданюка – унікального самородка, неймовірно талановитого художника, хлопця з відкритою душею та щирим серцем, який вміє дарувати людям радість через своє мистецтво. Окрім цього упродовж турніру для учасників проводилися ділові ігри за професійним спрямуванням, тренінги тощо.
 
А ще учасники мали чудову нагоду щиро поспілкуватися, налагодити цікаві науково-практичні зв’язки та зміцнити дружні стосунки.
 
Події такого формату – це симбіоз приємних хвилювань, запальних дискусій та генерації нових ідей. І за рівнем напруження та складності, мабуть, перевищують навіть захисти наукових робіт. Попри те, такі зустрічі мотивують до нових творчих звершень та надихають на розширення власних горизонтів. 
 
Організатори ІІ Відкритого західноукраїнського інтелектуального турніру «NATUS VINCERE» щиро сподіваються, що захід пройшов успішно та в учасників залишилися лише приємні враження.
 
До нових зустрічей та нових перемог!