» » Про електронні гроші цифрової економіки студентам ТНЕУ розповів Анатолій Гулей

Про електронні гроші цифрової економіки студентам ТНЕУ розповів Анатолій Гулей

Дата: 29-03-2018, 09:23 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 27 березня 2017 р. за підтримки ректора ТНЕУ  доктора економічних наук, професора А. І. Крисоватого та декана факультету аграрної економіки і менеджменту доктора економічних наук, професора Б. О. Язлюка, а також Ради молодих вчених ТНЕУ для студентів університету прочитав відкриту лекцію на тему: «Електронні гроші цифрової економіки» доктор економічних наук, голова Правління Української міжбанківської валютної біржі Анатолій Іванович Гулей.
                               
Анатолій Іванович зазначив, що у сучасному  світі частка цифрової економіки стрімко зростає. Цифрова економіка передбачає цифрове перетворення всіх сфер життєдіяльності, надаючи їм значний економічний та соціальний ефекти, що відкриває нові потужні переваги та можливості для суспільства і бізнесу. 
 
Лектор представив слухачам ґрунтовну інформацію про  безпосередній ефект від комплексного розвитку цифрової економіки.
 
Багато цікавого та корисного присутні дізналися про blockchain і криптовалюту, які здатні змінити цифрову економіку світу. Система blockchain є інструментом нової сучасної реальності.
 
Blockchain – це новітня комп'ютерна технологія, яку можна застосовувати для зберігання і розповсюдження будь-якої інформації. Головні переваги blockchain у тому, що при використанні цієї технології дані  неможливо підмінити або спотворити, а всі дії користувачів стають прозорі і вільні від будь-якого шахрайства. Ця система має особливе значення для країн, що розвиваються, які намагаються залучити іноземні інвестиції. Впровадження системи blockchain на ринку дасть змогу завоювати довіру інвесторів.
 
Вкотре лекція Анатолія Івановича Гулея пройшла на високому професійному рівні. Молодь висловлює подяку адміністрації університету та факультету за можливість відвідування неординарних, цікавих та корисних лекцій.