» » «Економічна експертиза і аудит як форми використання спеціальних економічних знань»

«Економічна експертиза і аудит як форми використання спеціальних економічних знань»

Дата: 29-03-2018, 15:07 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 28  березня 2018 р. у тренінг-студії факультету обліку  і аудиту ТНЕУ з ініціативи декана факультету Панасюк Валентини Миколаївни та на запрошення колективу кафедри аудиту, ревізії та аналізу майстер-клас на тему: «Економічна експертиза і аудит як форми використання спеціальних економічних знань» провела Проскуріна Неля Миколаївна, доктор економічних наук, професор, сертифікований аудитор, директор Аудиторської фірми «Професіонал аудит», Голова комісії з професійної етики ВПГО «Спілка аудиторів України», професор кафедри обліку і оподаткування Запорізького національного університету.
 
Учасниками майстер-класу стали студенти 1-5 курсів, викладачі кафедри аудиту, ревізії та аналізу. Під час зустрічі присутні звернули увагу на коло фахівців, що володіють судово-економічними знаннями, наукові підходи до групування форм використання бухгалтерських знань. Розглянуто  та здійснено порівняння  понять  «спеціаліста» і «експерта» у  господарському процесі, в адміністративному судочинстві та кримінальному процесі.  Тренер здійснила аналіз основних положень законопроектів, порівняла з діючою практикою США та навела деякі аргументи на користь перетворень в
освіті у сфері бухгалтерського обліку. Також цікавим як для студентів, так і для викладачів було питання щодо внесення змін до Закону України  «Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність».
 
Зустріч була надзвичайно цікавою та інформативною. Викладачі та студенти факультету обліку і аудиту активно долучалися до дискусії.