» » Презентація Програми імені Фулбрайта в ТНЕУ

Презентація Програми імені Фулбрайта в ТНЕУ

Дата: 4-04-2018, 18:18 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Четвертого квітня в нашому університеті відбулася Презентація Програми імені Фулбрайта, яку провела координатор цієї Програми пані Інна Бариш. Участь у заході взяли науковці та студенти ТНЕУ.
                     
Відкриваючи презентацію, проректор з науково-педагогічної роботи Григорій Монастирський наголосив: «Інтернаціоналізація науки й освіти дає нам нові можливості. Співпраця з Програмою імені Фулбрайта – це хороший шанс здобути унікальні компетенції в Університетах США для підвищення своєї кваліфікації чи проведення наукових досліджень».
 
Пані Інна Бариш зазначила, що Програма імені Фулбрайта, яка спонсорується урядом США, посідає чільне місце у системі міжнародної освіти. ЇЇ основою є ідея взаємодії та взаєморозуміння, необхідність пізнання та поваги до розмаїтого світу. Ця Програма успішно діє з 1946, нині –  більш аніж у 160 країнах світу. За час існування Програми в Україні – з 1992 року – близько 1000 українців навчались, стажувались, проводили дослідження в США; у свою чергу, понад 650 американців викладали в українських вишах й займались науковою працею. Координатор представила можливості, які надає Програма, розповіла про умови участі у конкурсах на отримання фулбрайтівських стипендій для навчання, стажування та проведення досліджень в університетах США, критерії відбору учасників, етапи конкурсів, особливості вибору американських університетів для фіналістів Програми та умови грантів.
 
Детально про Програму імені Фулбрайта можна дізнатися у відділі міжнародного співробітництва ТНЕУ чи на сайті: http://www.fulbright.org.ua