» » Участь викладачів кафедри податків та фіскальної політики в роботі круглого столу в рамках Проекту Координатора проектів ОБСЄ в Україні

Участь викладачів кафедри податків та фіскальної політики в роботі круглого столу в рамках Проекту Координатора проектів ОБСЄ в Україні

Дата: 23-04-2018, 09:36 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

18-19 квітня 2018 року викладачі кафедри податків та фіскальної політики Тернопільського національного економічного університету к.е.н. Гуцул Інна Анатоліївна та к.е.н. Ткачик Федір Петрович взяли участь в роботі круглого столу, організованого в рамках Проекту Координатора проектів ОБСЄ в Україні, «Посилення контролю за транскордонним переміщенням контрольованих та токсичних хімічних речовин».
 
Захід зібрав представників низки міністерств та відомств України, зокрема, Державної фіскальної служби України і Державної прикордонної служби України та їхніх навчальних установ, Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції України, Державної екологічної інспекції України, Національної академії прокуратури України, Союзу хіміків України, Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення ДФСУ, Тернопільського національного економічного університету, Посольства Сполучених штатів Америки в Україні, міжнародних та національних експертів.
 
Під час роботи учасники презентували особливості діяльності цих відомств відповідно до Програми Проекту та здійснили обговорення результатів роботи експертів та проблемних питань, з якими стикаються державні органи влади при здійсненні контролю за переміщенням небезпечних хімічних речовин через кордон, а також питання підготовки фахівців митних та прикордонних органів.
 
В умовах сьогодення проблематика круглого столу набуває актуального значення в контексті впливу на економічну та митну безпеку України. Важливо постійно удосконалювати заходи протидії незаконному переміщенню токсичних хімічних речовин, в контексті цього фундаторську роль відіграють профілактичні заходи, серед яких формування ефективних освітянських проектів. Правоохоронні органи, екологічні інституції, фіскальні органи, профільні відомства, навчальні установи, а також заклади спеціалізованої підготовки за підтримки міжнародних партнерів можуть і повинні стати складовою частиною системи такої освіти для своїх громадян.
 
Викладачам кафедри податків та фіскальної політики зі щирими словами вдячності звертаються до всіх учасників круглого столу за здійснення та дослідження актуальних проблем контролю за транскордонним переміщенням контрольованих та токсичних хімічних речовин. Також висловлюють подяку Координаторам проектів ОБСЄ в Україні Яремі Ірині та Пустовіт Анні, директору Департаменту спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення ДФС України Войцещуку Андрію Дмитровичу, а також в.о. ректора Тернопільського національного економічного університету Крисоватому Андрію Ігоровичу за надану можливість участі в круглому столі.