» » Зустріч студентів з фахівцями Управління Державного агентства рибного господарства у Тернопільській області

Зустріч студентів з фахівцями Управління Державного агентства рибного господарства у Тернопільській області

Дата: 26-04-2018, 11:04 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 20 квітня 2018 року на запрошення доцента кафедри менеджменту біоресурсів і природокористування ФАЕМ Любезної І. В. начальник відділу іхтіології та регулювання рибальства Управління Державного агентства рибного господарства у Тернопільській області Сеник С. М. та головний спеціаліст цього ж відділу Саніцький Н. О. прочитали лекцію для студентів третього курсу напряму підготовки «Менеджмент» з дисципліни «Управління персоналом» на тему: «Організація набору та відбору кадрів».
 
Під час лекції студенти дізналися від практиків про особливості діяльності Управління Державного агентства рибного господарства у Тернопільській області та управлінням роботи з персоналом Держрибагентства.
 
Спеціалісти акцентували увагу на основних етапах, критеріях та методах підбору персоналу. Професійний відбір та прийом на роботу є необхідними складовими управління персоналом. Підбір нових співробітників на вакантні посади є задачею з мінімальним правом на помилку, тому потребує максимальної уваги всіх учасників цього процесу.
 
Студенти мали нагоду поєднати вивчення теоретичного матеріалу з практичним досвідом, що дало можливість закріпити їх знання.
 
Після лекції на кафедрі менеджменту біоресурсів і природокористування продовжилася зустріч студентів спеціальності менеджменту природокористування та економіки довкілля з фахівцями Управління Державного агентства рибного господарства у Тернопільській області у форматі засідання круглого столу.
 
Рибне господарство – галузь економіки, завданнями якої є вивчення, охорона, відтворення, вирощування, використання водних біоресурсів, їх вилучення (добування, вилов, збирання), реалізація та переробка з метою одержання харчової, технічної, кормової, медичної та іншої продукції.
 
Під час зустрічі присутні обговорили особливості відтворення водних біоресурсів (природне чи штучне поновлення чисельності водних біоресурсів, яка зменшується у процесі їх використання чи природної смертності) та охорону водних біоресурсів, що є системою правових, організаційних, економічних, матеріально-технічних, освітніх та інших заходів, спрямованих на збереження, поліпшення умов існування, відтворення і раціонального використання водних біоресурсів, забезпечення виконання юридичними і фізичними особами вимог законодавства.
 
Спеціалісти Управління Державного агентства рибного господарства у Тернопільській області високий рівень фахової підготовки студентів, зацікавлені у співпраці з ними та готові розглядати кандидатури молодих людей нашого закладу вищої освіти як кадровий резерв для посилення їхнього трудового потенціалу.