» » Стажування науковців ТНЕУ в Технічному Університеті Кошице

Стажування науковців ТНЕУ в Технічному Університеті Кошице

Дата: 2-05-2018, 16:55 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 З 16 по 21 квітня 2018 року в рамках програми Erasmus+ Staff Mobility for Teaching директор ННІМЕВ ім. Б. Д. Гаврилишина, кандидат економічних наук, доцент Таранов Ігор Михайлович (Igor Taranov) та кандидат економічних наук, доцент кафедри обліку в державному секторі економіки та сфері послуг Мельник Наталія Геннадіївна (Natalia Melnyk) проходили стажування в Технічному Університеті Кошице (Technical University of Košice, TUKE) – другому за величиною університеті Словаччини.
 
Під час перебування в Університеті TUKE Таранов І. М. та Мельник Н. Г. провели лекційні заняття на теми, передбачені програмою академічної мобільності, презентували ТНЕУ як один із провідних навчальних закладів України, обмінювалися досвідом на зустрічах із керівництвом факультету економіки, викладачами, працівниками та студентами Університету TUKE.
 
Для розширення співпраці ТНЕУ з Університетом TUKE було проведено зустрічі з деканом факультету економіки доктором Міхалом Шолтесом (doc. Ing. Michal ŠOLTÉS, Ph.D) та заступником декана із зовнішніх зв'язків та розвитку Маріанною Сінічаковою (doc. Ing. Marianna Siničáková, Ph.D).
 
Також було проведено перемовини із представниками Міжнародного Інституту Менеджменту «Imi-Nova» Республикі Молдова щодо взаємовигідного партнерства та співробітництва.
 
Таранов І. М. та Мельник Н. Г. ознайомилися зі структурою Університету TUKE та факультету економіки, зокрема, з особливостями організації навчального та  наукового процесу, порядком написання магістерських робіт, оцінюванням студентів, а також відвідали практичні та лекційні заняття.
 
Цікавим та пізнавальним під час стажування було знайомство з роботою студентського інформаційного центру iCUBE TUKE, відвідування бібліотеки та наукового парку Університету, участь у роботі конференції за участю українських науковців, яка відбувалася в Університеті TUKE.
 
За результатами стажування очікується розширення міжнародного співробітництва ТНЕУ зі словацькими партнерами, покращення академічної мобільності викладачів та започаткування мобільності студентів університету й загалом  інтенсифікація співпраці з партнерами з країн ЄС.