» » Тренінг «Моя освіта і працевлаштування»

Тренінг «Моя освіта і працевлаштування»

Дата: 10-05-2018, 16:39 | Автор: Інститут регіонального розвитку ТНЕУ

Сьогодні для випускників шкіл актуальним питанням є обрання перспективного професійного напряму розвитку у майбутньому. Оцифрування всіх сфер нашого життя, яке спостерігаємо в останні роки, свідчить про зміну ціннісних орієнтирів при виборі професії. У таких умовах необхідно бути обізнаним з тенденціями розвитку ринку праці, навиками, які доцільно розвивати, щоб успішно працевлаштуватись, а також як обрати спеціальність за покликанням. На регіональному рівні важливе значення має отримання випускниками інтернатних закладів підтримки у підготовці до самостійного життя.
 
28-29 квітня 2018 р. завідувач лабораторії проектного менеджменту Інституту регіонального розвитку ТНЕУ Олена Борисяк, радо відгукнувшись на запрошення Тернопільського обласного благодійного фонду «Майбутнє сиріт», провела профорієнтаційний тренінг «Моя освіта і працевлаштування» для учнів 9-11 класів.  Захід реалізовувався у рамках програми «На порозі самостійного життя» за підтримки Міжнародного благодійного фонду «Глобальний фонд для дітей».
 
Упродовж двох днів учні з різних районів Тернопільської області в інтерактивний формі вчилися обирати професію, заклади освіти, в яких можна отримати відповідні знання і розвинути навики, місця прикладання праці. Вправи, які виконували учасники тренінгу, були спрямовані на формування у них таких «м’яких» навиків як робота в команді над проектами, тайм-менеджмент, креативність, комунікабельність, саморозвиток, самопрезентація, критичність мислення, гнучкість, стресостійкість та ін.
 
Під час тренінгу Олена Борисяк звернула увагу старшокласників на використання можливостей з отримання нових знань, розвитку умінь, зокрема знайомство з цікавими та успішними людьми, участь у різноманітних проектних конкурсах з навчання і працевлаштування, форумах, ярмарках професій і вакансій, Днях відкритих дверей закладів освіти і підприємств та ін. Важливим тематичним блоком тренінгу було написання резюме і мотиваційного листа, рольові ігри з проходження співбесід при вступі у заклад освіти для навчання за відповідною спеціальністю і працевлаштуванні.