» » XII Всеукраїнська науково-практична студентська конференція «Фіскальна політика в умовах євроінтеграційних процесів»

XII Всеукраїнська науково-практична студентська конференція «Фіскальна політика в умовах євроінтеграційних процесів»

Дата: 17-05-2018, 17:03 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 16 травня 2018 року в Бібліотеці ім. Л. Каніщенка Тернопільського національного економічного університету відбулася XІІ Всеукраїнська науково-практична студентська конференція «Фіскальна політика України в умовах євроінтеграційних процесів», організатором якої виступив колектив кафедри податків та фіскальної політики.
 
З вітальними словами до учасників конференції звернулися в.о. ректора ТНЕУ, доктор економічних наук, професор Крисоватий Андрій Ігорович, завідувач сектору планування та інформаційного забезпечення управління податкового та митного аудиту ГУ ДФС у Тернопільській області Уданович Ірина Андріївна, начальник відділу організації митного контролю Тернопільської митниці ДФС Гутик Тарас Миколайович, декан факультету фінансів ТНЕУ, кандидат економічних наук, доцент Кізима Андрій Ярославович, завідувач кафедри податків та фіскальної політики ТНЕУ, кандидат економічних наук, доцент Луцик Анатолій Ігорович.
 
Формат конференції передбачав дві панельні дискусії «Митні виклики в умовах глобалізаційних тенденцій» та «Формування фіскального простору України в умовах макроекономічної нестабільності». Модераторами були виключно студенти: панельна дискусія №1 – Шандрук Ілона та Козак Іван, панельна дискусія №2 – Поглод Христина та Федишин Ірина.
 
З цікавими доповідями виступали студенти факультету фінансів:  Венгриняк Арсен (група ФМСм-11) з доповіддю на тему: «Проблеми ввезення транспортних засобів на митну територію України та орієнтири їх вирішення», Кінь Ірина (група ФМС-41) з доповіддю на тему: «Організаційне забезпечення функціонування «Єдиного вікна» на митницях», Кругліцька Оксана (група ФФА-31), з доповіддю на тему: «Фіскальне регулювання розвитку транзитного потенціалу України», Шевчук Вікторія (група ФФА-41) з доповіддю на тему: «Оподаткування операцій з криптовалютами: зарубіжний досвід та українські реалії».
 
Доповіді учасників конференції відзначалися новизною, креативним підходом до висвітлення проблематики дослідження, практичною значущістю їх результатів. До обговорення активно долучалися студенти, викладачі, а також практики. Доповіді учасників оцінювало журі, до складу якого увійшли к.е.н., доцент Амбрик Лілія Петрівна, к.е.н., доцент Ткачик Федір Петрович, аспірант Войцешин Василь Петрович та студентка факультету фінансів – Поглод Мар’яна. Доповідачі конференції, зазначені вище, відзначені дипломами та цінними подарунками.
 
З цікавою практичною доповіддю щодо проблем ввезення транспортних засобів на митну територію України та можливі варіанти вирішення таких проблем виступив викладач кафедри Титор Володимир Йосипович, який наголосив на перспективах роботи у митній сфері.
 
Участь студентів в організації конференції, модерації заходу, оцінюванні доповідей, дискусіях і виступах дозволила їм проявити лідерські й організаційні якості та науковий потенціал.
 
Основним результатом заходу виступатиме аналітична записка, яка буде направлена до відповідних органів державної влади з пропозиціями щодо: адаптації фіскальної політики України до вимог країн ЄС; реформування податкової системи України в напрямку економічної децентралізації; зближення України та Європейського Союзу в частині уніфікації фінансового правового поля; формування механізмів подолання наслідків світової фінансової кризи.