» » Студенти ЮФ переглянули фільм «Серце мами Гонгадзе»

Студенти ЮФ переглянули фільм «Серце мами Гонгадзе»

Дата: 17-05-2018, 10:10 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 14 травня 2018 року в актовій залі юридичного факультету Тернопільського національного економічного університету з нагоди Дня матері та Міжнародного дня сім'ї відбувся прем'єрний показ  фільму «Серце мами Гонгадзе»  за участі режисера стрічки В’ячеслава Бігуна.

Фільм – унікальна прижиттєва кіносповідь Лесі Гонгадзе про велику українську любов. Жінка, яку не почули, відверто розповідає про найбільш інтимні та надихаючі моменти свого життя. Глядачі дізналися про Георгія Гонгадзе з вуст мами, навідали його бабцю, родину, дорогі їхнім серцям місця, зафільмовані в Україні, Грузії, Естонії та Франції. Стрічка підсилюється оригінальною музикою композитора Володимира Гронського, піснями Святослава Вакарчука, Володимира Самайди та Тамари Гвердцителі.

Стрічка отримала 5 нагород: за «Найращий документальний фільм», «Найращий образ у кадрі» (двічі), «Найкращий звук» та «Найкраще регіональне кіно» на Міжнародних кінофестивалях «Світло», «Громадський проектор» та Міжнародному фестивалі історичного кіно. Фільм також відібрано на «Золоту дзигу» (так званий «Український Оскар»). Проведено більше 30 допрем’єрних, спеціальних і фестивальних показів, зокрема в Парижі, впродовж останніх 2 років.

В’ячеслав Бігун ― український кінематографіст і вчений-юрист, родом із Закарпаття. Навчався і працював у провідних університетах і наукових установах (Сорбонна, Гейдельберг, Львівський ун-т, Ін-т держави і права НАН України та ін.), юристом ― в Європейському суді з прав людини. Кандидат юридичних наук, магістр кіномистецтва (дипломований кінорежисер). Автор більше 500 публікацій та близько 20 фільмів, які на весну 2018 р. близько 40 разів нагороджено на українських і зарубіжних кінофестивалях. Неодноразово відзначався за популяризацію українського кіно.