» » Зустріч студентів юридичного факультету з Зориславою Василівною Ромовською

Зустріч студентів юридичного факультету з Зориславою Василівною Ромовською

Дата: 18-05-2018, 16:51 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Місяць травень на юридичному факультеті Тернопільського національного економічного університету багатий на цікаві події. 16 травня 2018 р. студенти та професорсько-викладацький колектив ЮФ за підтримки декана Сергія Володимировича Банаха мали можливість поспілкуватися з визначною постаттю сучасної цивілістики, одним із розробників Цивільного кодексу України, автором Сімейного кодексу України, доктором юридичних наук, професором Львівського національного університету імені Івана Франка Зориславою Василівною Ромовською.
                                          
Студенти дізналися багато цікавої інформації про створення та прийняття кодифікованих актів приватного права, тенденції їх розвитку в сучасних умовах європейської інтеграції України. На згадку про зустріч професор подарувала викладачам та студентам свої книги «Мозаїка слова» та «Час вибрав мене».
 
Студенти юридичного факультету щиро діляться своїми враженнями щодо відкритої лекції.
 
Вероніка Бейгер, студентка 5 курсу, зазначає: «Надзвичайно рада, що мала можливість послухати Зориславу Василівну в стінах рідного факультету. Під час зустрічі дізналася для себе багато нового та необхідного, що стане мені в нагоді в подальшому професійному житті. Спілкування з такими людьми – це завжди неоціненний досвід та можливість отримати цікаві та унікальні знання».
 
Студентка 2 курсу юридичного факультету Марія Кульган теж ділиться своїми думками: «Сьогодні я мала унікальну можливість поспілкуватися з провідним українським науковцем, політиком, доктором юридичних наук, автором Сімейного кодексу України Ромовською Зориславою Василівною. Було дуже приємно слухати людину, яка в буремні часи не піддалася зовнішньому тиску й гідно відстоювала і продовжує відстоювати все те, що так потрібне українському суспільству. З нею пов’язана ціла епоха українського права. Під час лекції обговорювалися актуальні питання сімейного права, права власності та інших речових прав, зобов’язального права,  спадкового права тощо. Сподіваюся, що ця зустріч є не останньою, адже спілкування з таким людьми дає новий поштовх у формуванні як моральної, так і правової свідомості».