» » Партисипація та механізм впливу громадян на вирішення питань місцевого розвитку

Партисипація та механізм впливу громадян на вирішення питань місцевого розвитку

Дата: 24-05-2018, 15:07 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 12-13 травня у рамках проекту «Енергія поколінь – співпраця молоді та людей старшого віку задля децентралізації» Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) був організований дводенний тренінг для різних груп населення селищ Немішаєве, Микуличі, Клавдієво-Тарасове, Бабинці, Козинці Київської області.
              
Тренінг під назвою «Партисипація та механізм впливу громадян на вирішення питань місцевого розвитку» за фасилітації експертів ВГО «Поруч», д.е.н., проф. Тернопільського національного економічного університету Длугопольського Олександра  та к.філ.н., начальника відділу міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова Матусевич Тетяни відбувся в селищі Микуличі. Учасниками були депутати місцевої влади, представники місцевих ГО та Молодіжного парламенту.
 
Учасники мали нагоду:
– розглянути історичні передумови розвитку партисипації та учасницького бюджетування на прикладі Бразилії, Франції, Нідерландів, Польщі та України;
– подискутувати про спільні та відмінні ознаки бюджету участі і бюджету для участі;
– проаналізувати механізми впливу громадян на владу;
– продемонструвати творчий підхід до розв’язування проблем формування ОТГ в Україні (кейс-вправи);
– програти симуляційну гру на комунікації та толерантність.
 
Програма «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом і його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.