» » Вийшов з друку підручник «Гроші та кредит»

Вийшов з друку підручник «Гроші та кредит»

Дата: 5-09-2018, 17:07 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Вийшов з друку підручник «Гроші та кредит» за ред. д.е.н., проф. О. В. Дзюблюка. У чотирьох частинах підручника послідовно розглянуто загальнотеоретичні аспекти функціонування грошей, кредиту, банків і валютних відносин у ринковій економіці. Розгляд фундаментальних положень грошової теорії й теорії кредиту безпосередньо пов’язаний із практикою організації грошових відносин, механізмів фінансового посередництва та грошово-кредитного регулювання економіки. Проаналізовано й узагальнено основні тенденції грошового обігу, кредитування і банківської системи, дано оцінку їх взаємозв’язку з перебігом макроекономічних процесів та глобальними аспектами світового господарства.

 

Підручник надає цілісне уявлення про механізми функціонування грошового обігу, формування грошової пропозиції, розвиток інфляційних процесів і вплив монетарної політики центрального банку на всі сфери економічних відносин. У книзі представлена теоретична база, необхідна для розуміння ролі і функцій кредиту, кредитних відносин та основних видів банківських операцій у забезпеченні неперервності розширеного відтворення. Значна увага приділена міжнародним аспектам організації грошово-кредитних відносин, пов’язаних із функціонуванням валюти, валютних ринків, валютних систем та міжнародних валютних організацій, що відображає ключову роль грошей і кредиту у формуванні усіх господарських зв’язків як на рівні національної, так і на рівні світової економіки.

 

Підручних буде корисним для студентів економічних спеціальностей вищих навчальних закладів, науковців, аспірантів, викладачів, працівників банківських установ, усіх, хто цікавиться актуальними проблемами грошей та кредиту в сучасних умовах.

 

Зі змістом підручника детальніше можна ознайомитися в бібліотеці ім. Л. Каніщенка Тернопільського національного економічного університету.

 

 

Гроші та кредит [Електронний ресурс] : підручник / О. В. Дзюблюк, Б. П. Адамик, Г. Р. Балянт [та ін.] ; за ред. О. В. Дзюблюка. - Тернопіль : ТНЕУ, 2018. - 892 с.