» » У ТНЕУ відбувся науково-практичний семінар «Специфіка викладання німецької мови у немовних вузах»

У ТНЕУ відбувся науково-практичний семінар «Специфіка викладання німецької мови у немовних вузах»

Дата: 21-05-2012, 15:22 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Метою науково-практичного семінару кафедри німецької мови ТНЕУ «Специфіка викладання німецької мови у немовних вузах», організованого і проведеного 26-29 квітня 2012 року спільно з Німецькою службою академічного обміну (ДААД), був обмін досвідом вивчення німецької мови як іноземної між фахівцями мовних та немовних університетів шляхом безпосереднього поєднання теоретичних міркувань і дидактичного втілення, що є оптимальним форматом для наукових заходів із дисципліни. 

У роботі семінару взяли участь 27 науковців і практиків із ТНЕУ, Львівського національного університету ім. І. Франка, Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича, Волинського національного університету ім. Л. Українки, Рівненського державного гуманітарного університету та Кременецького обласного гуманітарно-педагогічного інституту ім. Т. Шевченка, а також 6 лекторів і мовних асистентів Німецької та Австрійської служб академічного обміну.

У рамках семінару  відбулись 6 круглих столів із елементами методичних майстерень: «Використання відеоматеріалів на занятті з німецької мови» (доповідь Роберта Бьозіґера, лектора з Австрії), «Театральні вправи та вивчення німецької мови» (доповідь Карстена Ґрунвальда, лектора ДААД), «Фонетичні аспекти викладання німецької мови» (доповідь Сабіни Шваґер, мовного асистента ДААД), «Підходи до виправлення помилок на занятті з німецької мови» (доповідь Матіаса Ґутке, лектора ДААД), «Фонетика та лірика на занятті з німецької мови» (доповідь Катаріни Шоппи, мовного асистента ДААД), «Цілі та приклади вправ для заняття з практики перекладу» (доповідь Андрія Цяпи, завідувача кафедри німецької мови ТНЕУ).

Головною особливістю і перевагою семінару було те, що приймаючою стороною для учасників — представників переважно кафедр німецької філології — виступив саме економічний університет.

У межах культурної програми учасники семінару познайомились із Університетом, пам’ятками Тернополя та відвідали дім-музей С. Крушельницької у с. Біла. Як українських, так і німецьких колег приємно вразили інфраструктура ТНЕУ, зокрема, мультимедійна аудиторія 3106, обладнана інтерактивною дошкою.

Кафедра німецької мови висловлює подяку Профкому ТНЕУ та ДААД за підтримку проведення семінару.