» » Випускниця Школи польського та європейського права ТНЕУ взяла участь у стажуванні у Варшавській адвокатській конторі

Випускниця Школи польського та європейського права ТНЕУ взяла участь у стажуванні у Варшавській адвокатській конторі

Дата: 4-10-2018, 09:40 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Упродовж вересня студентка юридичного факультету ТНЕУ, одна із кращих випускниць Школи польського та європейського права 2017-2018 навчального року Наталія Фігун за результатами навчання в Школі мала можливість пройти місячне стажування у юридичній канцелярії «Sołtysiński Kawecki & Szlęzak» (м. Варшава, Республіка Польща).

 

«Sołtysiński Kawecki & Szlęzak є однією з провідних, незалежних правничих фірм в Польщі, що надає юридичні послуги для польських та іноземних суб'єктів підприємницької діяльності. Канцелярія виникла в 1991 році у Варшаві, а зараз має свої філії у Познані, Катовіце та Вроцлаві. На даний час у канцелярії працює понад 135 правників. Практика канцелярії обіймає всі напрями господарського права, зокрема право товариств, право інтелектуальної власності, право цінних паперів і грошових ринків, банківське і фінансове право, антимонопольне право, енергетичне право. Канцелярія також спеціалізується в сфері податкового і трудового права.

 

Наталя ділиться своїми враженнями: «У вересні я мала нагоду працювати у команді однієї з найбільших юридичних канцелярій Польщі та дізнатися про її діяльність зсередини. Мені надзвичайно сподобалася атмосфера у канцелярії, де відчувався командний дух, відкритість правників, підтримка і взаємодопомога серед практикантів.

У ході стажування я відвідувала державні та самоврядні органи, суди, виконувала завдання, поставлені правниками щодо підготовки документів, пошуку інформації тощо. Навчальна практика у юридичній канцелярії була надзвичайно корисною, оскільки практичні навички та досвід, що я отримала під час стажування є безцінним для студента-юриста.

Практика дала мені неймовірно багато: нові друзі, незабутні враження від столиці Польщі, краси її старого і нового міста, подорожей, кав'ярень, музеїв, концертів і найголовніше – впевненість у правильності вибору професії та додатковий стимул для вивчення права.

Хочу висловити подяку канцелярії «SK&S», яка повністю покрила фінансову сторону стажування та забезпечила комфортне перебування у Варшаві. Також щиро дякую партнеру юридичної канцелярії «SK&S», доктору Рудольфу Остриханські (Варшавський університет), ректору Тернопільського національного економічного університету Андрію Ігоровичу Крисоватому, декану юридичного факультету Тернопільського національного економічного університету Сергію Володимировичу Банаху, координаторам Школи польського та європейського права Людмилі Михайлівні Саванець та Тетяні Олександрівні Подковенко, а також усім, завдяки кому стало можливим моє стажування у юридичній канцелярії «Sołtysiński Kawecki & Szlęzak». Це був надзвичайно цікавий та продуктивний місяць!».