» » Молодь ТНЕУ взяла участь у роботі Літньої німецькомовної школи в Оснабрюцькому університеті (Німеччина)

Молодь ТНЕУ взяла участь у роботі Літньої німецькомовної школи в Оснабрюцькому університеті (Німеччина)

Дата: 24-09-2018, 16:20 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 З ініціативи декана юридичного факультету ТНЕУ Сергія Володимировича Банаха та за підтримки професора, доктора Фридерика Цоля в період з 9 по 16 вересня 2018 р. у рамках співпраці Тернопільського національного економічного університету з Оснабрюцьким університетом (м. Оснабрюк, Німеччина) група студентів юридичного факультету  ТНЕУ (Фрицька Марія, Дашкевич Володимир, Паряк Тетяна, Левчак Артур) та проф. кафедри іноземних мов Царик Ольга Михайлівна перебували у відрядженні в м. Оснабрюк (Німеччина) та взяли участь в роботі Літньої школи Sommerschule «Deutsches Zivilrecht und das Recht der modernen Technologien, modernes Vertragsrecht» (Німецьке цивільне право, право сучасних технологій та сучасне договірне право).

 

Упродовж п’яти днів навчання  в Літній школі студенти юридичного факультету слухали лекції німецьких професорів та брали участь у дискусіях. Програма заходів була надзвичайно насиченою.

 

Десятого вересня 2018 р. відбулася зустріч студентів з деканом юридичного факультету Оснабрюцького університету, професором, доктором Гансом Шульте-Нольке.

 

Також молодь мала нагоду поспілкуватися з докторантом Максиміліан Тазе, який розповів про особливості юридичної освіти в Німеччині.

 

Під час екскурсії до бібліотеки Оснабрюцького університету студенти отримали доступ до бази електронних ресурсів університету та упродовж тижня мали змогу працювати над отриманими завданнями.

 

Лекцію з цивільного права та процесуального права Німеччини прочитав суддя д-р Крістоф Слівка. Доктор Пйотр Квятковскі провів заняття, присвячене кодексу німецьких законів.

 

Під час екскурсії містом, організованої Марейке Вімкер, молодь відвідала суд та мерію м. Оснабрюк.

 

На практичних заняттях студенти обговорювали стилі розгляду справ та техніку аргументування під керівництвом докторанта Максиміліана Тазе. Декан юридичного факультету Оснабрюцього університету, професор, доктор Ганс Шульте-Нольке прочитав лекцію та модерував дискусію про особливості боргових зобов’язань в німецькому праві. Також з професором Шульте-Нольке було обговорено вектори подальшої співпраці, зокрема можливий Еразмус + проект.

 

Студенти юридичного факультету Тернопільського національного економічного університету мали можливість брати участь у науковому семінарі Європейського інституту юридичних досліджень Оснабрюцького університету.

 

З молоддю юридичного факультету Тернопільського національного економічного університету працював професор, доктор Фридерик Цоль. Студенти активно вивчали та обговорювати директиви Європейського парламенту та ради Європи щодо прав споживачів, право сучасних технологій, он-лайн платформ та сучасне договірне право, а також вчилися аналізувати позовні заяви споживачів, будувати лінію захисту та використовувати основні принципи німецького права.


Адміністрація ТНЕУ висловлює подяку професору, доктору Фредерику Цолю, професору Анеті Вевюровській-Домагальській, Марейці Вімкер та колективу юридичного факультету Оснабрюцького університету за підготовку та проведення Літньої школи.