» » Українсько-нідерландська факультет-програма ННІМЕВ ім. Б. Д. Гаврилишина продовжує багаторічну співпрацю з партнерами із Данії

Українсько-нідерландська факультет-програма ННІМЕВ ім. Б. Д. Гаврилишина продовжує багаторічну співпрацю з партнерами із Данії

Дата: 23-10-2018, 11:39 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 З 11 по 17 жовтня 2018 року в Тернопільському національному економічному університеті перебувала делегація з Королівства Данія. Такий навчальний візит надає можливість данським студентам прослухати курс лекцій, відвідувати компанії та знайомитися з культурою України.

 

У рамках візиту 16 жовтня 2018 року до ТНЕУ прибули троє викладачів: проф. Б’ярне Шліхтер, проф. Ларс Крістіан Хансен, проф. Сорен Крістіан Соренсен, та 9 студентів-магістрів з Бізнес-школи Орхуського університету (Данія).

 

Студенти Українсько-нідерландської факультет-програми познайомили гостей з Данії з цікавими фактами про Україну, презентували Тернопіль, а також детально розповіли про минуле і сьогодення Тернопільського національного економічного університету. Данські студенти, у свою чергу, поділилися інформацією про Данію і Орхуський університет.

 

Після презентацій розгорнулася цікава дискусія, яка стосувалася різних аспектів студентського життя та навчання в Данії. Було приємно бачити на цій зустрічі не лише наших студентів, а й учнів Тернопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №3, які активно спілкувалися з гостями.

 

Частиною програми освітнього туру групи данської делегації стали дві лекції викладачів кафедри міжнародних економічних відносин, проведені 16 жовтня 2018року.

 

Лариса Іванівна Вергун прочитала лекцію «Бізнес-культура та культурні цінності – виклики для українсько-данського спілкування», а Наталія Іванівна Болквадзе презентувала гостям тему «Економічна ситуація в України: можливості та загрози». Студенти ставили багато питань – їх цікавили різноманітні аспекти культури і економічного стану України, тому заняття перетворилися на жвавий діалог.

 

Окрім відвідування лекцій та IT-компаній, навчальний тур магістерської програми ITKO передбачав тісне спілкування українських і данських студентів. Студенти Українсько-нідерландської факультет-програми підготували для гостей цікаву і змістовну програму. Така комунікація дозволяє не лише глибше пізнати іншу культуру, а є першим кроком до налагодження майбутніх ділових контактів для ведення міжнародного бізнесу.

 

Студенти Українсько-нідерландської факультет-програми радо діляться своїми враженнями:

 

Юлія Фалінська, студентка групи МЕВ-41:

«Дізнаватися про культуру іншої нації не з книжок, а безпосередньо спілкуючись з іноземцями в приємній та дружній атмосфері – набагато цікавіше. Чи не так? Саме таку можливість отримала я минулого тижня.

Завдяки колективу кафедри міжнародних економічних відносин відбувся візит студентів Орхуського університету, очолюваний професором Б. Шліхтером. Приємно відзначити, що тенденція обміну досвідом вже зберігається упродовж декількох років. Тому це була для мене чудова можливість провести час з данцями та дізнатися про їхнє студентське життя. З цього візиту я не тільки почерпнула для себе багато нової інформації, але й сама мала нагоду познайомити ближче гостей з Тернополем, підготувавши презентацію та провівши екскурсію містом.

З данськими студентами знайомлюся не вперше, тому відчуваю, що бар’єру в спілкуванні з іноземцями вже майже немає. Вести бесіду можу вільніше та впевненіше. Такі візити сприяють розвитку не тільки моїх комунікаційних, але й особистісних якостей. Вони мотивують навчатися та працювати над собою ще більше. Дякую кафедрі міжнародних економічних відносин за можливість стати ближчою до світу та інтегрувати в міжнародне освітнє середовище».

 

Мар`яна Білик, студентка групи МУН-41:

«Мала знову можливість провести день із студентами Орхуського університету (Данія). Перше бажання студентів – побачити наш український ринок! Як потім вони зазначають, що це саме той experience, якого вони не отримають ще десь. «Ми бачили таке тільки в Туреччині, в нашій країні навіть схожого немає, хіба сезонні ярмарки».

А ціни! Авжеж, легко можна поїсти (ше й непогано) за 5-10 € . Як завжди залишили багато приємних вражень! Особливе задоволення особисто отримала від розповідей про їх стиль навчання. Кожен студент зазначає, що має роботу і навчається. Поспілкувавшись з ними справді зростає мотивація у декілька раз».

 

Світлана Скруйбис, студентка групи МЕВ-31:

«Нещодавно мала честь представляти студентам з Данії нашу культуру та знайомити їх з нашим містом. І вкотре переконалася, що менталітет данських людей – це одне з найважливіших речей, які ми повинні в них перейняти. Завжди усміхнені, відкриті до розмов на будь-яку тему та щиро зацікавлені в проблемах з якими стикається Україна – і це лише початок переліку того, як я б могла їх описати. Також мала нагоду обмінятися контактами з деякими зі студентів та отримала запрошення відвідати і їхню країну – тому тепер маю ціль цієї зими познайомитися з «данською атмосферою» ще ближче».

 

Анна Бова, Аліна Козьора, студентки групи МЕВ-41:

«Можемо сказати, що все відбувалося в теплій, дружній атмосфері. Данські студенти багато цікавилися українською культурою, звичаями, студентським життям, а також розповідали про власний студентський досвід. Запрошували відвідати Данію. Їм також дуже сподобалося місто і страви у тернопільських закладах».