Разом на варті довкілля!

Дата: 26-10-2018, 11:04 | Автор: Кафедра екології та агрономії

 23 жовтня працівники кафедри екології та агрономії відвідали Козівську державну українську гімназію ім. Володимира Герети, де зустрілися з керівництвом та учнями закладу, провели бесіду з питань екологічно орієнтованого способу життя, екологічного виховання та формування відповідного світогляду. Гімназисти чудово уявляють роль людини як частини природи, розуміють залежність свого здоров’я від стану довкілля, вбачають у бережному ставленні до природи найважливішу необхідність сучасності. Також великою потребою вони вважають підготовку фахівців, які працюватимуть у галузі екологічної безпеки і охорони навколишнього середовища. Їх було поінформовано стосовно підготовки таких фахівців у стінах Тернопільського національного економічного університету.

                                     

У гімназії функціонує кафедра природознавства, при якій учні активно досліджують екологічні проблеми свого міста, гостро піднімають питання зменшення забруднення довкілля, раціонального використання та охорони поверхневих і підземних вод, вирішення проблем з твердими побутовими відходами, збереження наявних, створення нових та відновлення зелених зон на території міста. Активна робота у цьому напрямі пробуджує учнівську цікавість до дослідницької роботи у напрямі збереження довкілля.

 

У ході бесіди було обговорено перспективи створення екологічного паспорта гімназії і можливість долучитися до реалізації ідеї започаткування національного екологічного рейтингу серед загальноосвітніх навчальних закладів. Цей цікавий і водночас важливий проект дасть нагоду стати кожному з нас провідником екологічної політики, популяризувати ідеї сталого розвитку, ділитися досвідом і знайомитися з кращими практиками в галузі охорони довкілля.