Студенти, пишіть Вікіпедію!

Дата: 26-10-2018, 16:08 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У січні 2016 р., вітаючи українську Вікіпедію з 12-річчям, президент України П. Порошенко закликав долучатися до наповнення українського сегменту енциклопедії, щоб у світі було більше якісної та правдивої інформації про Україну.

 

На сьогодні кількість статей української Вікіпедії становить 842 636 – за цим показником вона перебуває на 16-му місці серед усіх мовних розділів, на 11-му місці серед європейських вікіпедій та на 3-му місці серед вікіпедій слов'янськими мовами. Тож  у Тернопільському  національному економічному університеті започатковано пілотний проект наповнення україномовного розділу Вікіпедії студентами спеціальності «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа».

 

Користувачі-новачки, які починають редагувати Вікіпедію, стикаються з деякими проблемами через незнання механізмів функціонування цієї енциклопедії. Для допомоги початківцям 25 жовтня 2018 р. у Бібліотеці ім. Л. Каніщенка відбувся Вікітренінг, організатором якого виступив директор бібліотеки кандида економічних наук Казимир Зіновійович Возьний. Учасники мали нагоду ознайомитися з історією розвитку Вікіпедії, основними засадами її функціонування, а також дізналися про правила та отримали поради щодо допису матеріалів до неї.