» » Розширюємо горизонти фінансової грамотності!

Розширюємо горизонти фінансової грамотності!

Дата: 5-11-2018, 15:28 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Традиційно, у перший тиждень листопада, учасники студентського наукового гуртка кафедри фінансів ім. С. І. Юрія «Фінансова просвіта» відзначає Тиждень фінансової грамотності.

              

Своїми враженнями від організації Тижня ділиться учасниця студентського наукового гуртка «Фінансова просвіта», студентка 4-го курсу факультету фінансів Соломія Табака:

 

«Цьогорічне святкування Тижня фінансової грамотності» ми розпочали з організації просвітницьких заходів у коледжах Кам'янця-Подільського. Спершу ми завітали у Кам’янець-Подільський індустріальний коледж, де учасниками інтелектуальної гри «Фінансовий батл» стали команди «ФК-няшки», «Ревізори», «Монополісти», «Фінансовий аудит». Запитання, які зачитував ведучий вимагали не лише знань, а й почуття гумору. Всі команди продемонстрували високий рівень підготовки, логіку мислення та креативність. Під час гри розпалилася справжня напружена боротьба, кожна команда бажала стати переможцем і випередити конкурентів. Команди раділи і аплодували, коли вдавалося знайти правильну відповідь. За результатами гри перемогу здобула команда «Монополісти».

 

Інтелектуальне змагання «Що? Де? Коли?» викликало неабиякий інтерес у студентів Подільського спеціалізованого навчально-реабілітаційного соціально-економічного коледжу. Оригінальні запитання та неочікувані відповіді дозволили студентам коледжу розширити кругозір та допомогли дізнатись багато цікавого в контексті фінансової грамотності. Такі зустрічі є надзвичайно важливими, оскільки ми можемо обмінюватися своїми думками, знаннями, знайти нових друзів і поділитися досвідом навчання в нашому закладі вищої освіти.   

 

Після виконання просвітницької місії, ми вирушили на екскурсію старовинним містом Кам’янець-Подільський, яку провів нам один з координаторів нашого гуртка – Володимир Петрович Горин. Середньовічні будівлі, дорога, фортеця – все це надзвичайно вразило  і захопило. Запам’ятався і загрозливий вигляд «боргової ями» в фортеці. От наскільки важливо бути фінансово грамотними, щоб туди не потрапити!

 

Вечірній Кам’янець-Подільський також справив на нас неймовірне враження. Затишок, спокій, тиша, ліхтарі, замок – все це одразу ж припало нам до душі. Не змогли ми обминути і унікальну місцину Поділля – Бакоту. Натхненні природою, ми всі почерпнули енергію та здобули сили, щоб успішно продовжити насичений Тиждень фінансової грамотності.

 

Дуже дякуємо всім за теплу, дружню атмосферу, активну участь та з користю проведений час!».