» » Презентація спеціальностей та відкритий семінар «Екологічна безпека харчових продуктів» від кафедри екології та агрономії

Презентація спеціальностей та відкритий семінар «Екологічна безпека харчових продуктів» від кафедри екології та агрономії

Дата: 16-11-2018, 15:53 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 14 листопада 2018 р. у стінах Тернопільського національного економічного університету колектив кафедри екології та агрономії презентував спеціальності 101 – «Екологія» та 201 – «Агрономія» та організував відкритий семінар на тему: «Екологічна безпека продуктів харчування». До участі в обговоренні були запрошені учні шкіл міста та області, працівники нашого університету, яким не байдужі питання екобезпеки життєдіяльності.

                                                     

Для майбутніх абітурієнтів провели вікторину на екологічну та аграрну тематику, організували виставку екологічно чистої сільськогосподарської продукції, яку надали провідні фермерські підприємства області, зокрема, ФГ «Гадз», що спеціалізується на вирощувані фруктів та ягід, ПП «Агрон» (вирощування зернових і технічних культур), а також «Пасіка Березовських», яка надала продукти бджільництва власного виробництва.

 

Працівники кафедри екології та агрономії продемонстрували особливості роботи вимірювальних приладів, зокрема, нітратоміра, дозиметра, тепловізора, детектора газів, шумоміра, віброметра та ін. Разом з учнями виміряли вміст нітратів у яблуках, що підтвердило відповідність продукції за цим показником визначеним нормам.

 

У рамках заходу фахівці кафедри екології та агрономії провели відкритий семінар з питань екологічної безпеки харчування, зокрема, ідентифікації харчових добавок, нітратів та ГМО у харчових продуктах та способів мінімізації їх шкідливого впливу на організм.

 

По завершенню заходу майбутні абітурієнти мали нагоду отримати подарунки з екологічно чистою продукцією виробників нашого краю. 

 

Факультет аграрної економіки та менеджменту і кафедра екології та агрономії висловлюють щиру подяку за активну участь у проведені виставки ФГ «Гадз» у особі голови фермерського господарства  Петра Івановича Гадза та його заступника Олега Івановича Грицака, а також ПП «Агрон» в особі виробничого директора Юрія Романовича Березовського і зичать подальших успіхів у досягненні виробничих цілей.