» » Надійне партнерство як чинник успіху проектної діяльності

Надійне партнерство як чинник успіху проектної діяльності

Дата: 22-03-2019, 12:08 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 21 березня в Тернопільському національному економічному університеті відбувся семінар-тренінг «Надійне партнерство як чинник успіху проектної діяльності». Організаторами заходу виступили науковий інститут управління проектами та відділ міжнародних зв’язків.

 

Відкриваючи захід проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародна та інноваційна діяльність) д.е.н., професор Оксана Десятнюк наголосила, що питання партнерства в проектній діяльності є одним із ключових для забезпечення її успішності та результативності, лише команда, яка працює на засадах довіри, може бути ефективною.

 

Модератор семінару-тренінгу директор наукового інституту управління проектами, д.е.н., професор Григорій Монастирський зазначив, що мета заходу – опанування практичними навичками пошуку партнерів в проектній діяльності на основі взаємовигідної співпраці, налагодження комунікацій, дотримання етичних норм та ефективного використання науково-креативного потенціалу.

 

Основними спікерами заходу виступили: д.е.н., професор кафедри економіки та підприємництва ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана» Михайло Сагайдак та бізнес-тренер, к.е.н., доцент кафедри підприємництва, корпоративної та просторової економіки Донецького національного університету імені Василя Стуса, керуючий партнер просвітницького проекту «Сімейна школа економіки» Владислав Болгов.

 

Михайло Сагайдак провів воркшоп «Мультиканальні комунікації та етичні аспекти партнерства в проектній діяльності», який дав можливість учасникам заходу познайомитися з теорією та практикою побудови мультиканальних комунікацій взаємодії сторін в реалізації проектів, розвинути навички організації взаємодії з партнерами з використанням мультиканальних комунікацій і ознайомитись з практикою діалогових процесів на засадах етики, адаптувати у своїй проектній діяльності методи розвитку комунікативної мультиканальності.

 

Владислав Болгов представив тренінг «Організація івентів в процесі реалізації проектів: узгодження інтересів партнерів-учасників» на основі практичного досвіду реалізації проекту «Сімейна школа економіки», присвяченого популяризації сімейної освіти економічного напряму з використанням інноваційних методів навчання.

 

Начальник відділу міжнародних зв’язків, к.ю.н. Уляна Коруц представила потенціал міжнародного партнерства в реалізації проектної діяльності ТНЕУ, наголосивши, що напрацьований колективом нашого університету досвід взаємодії з зарубіжними університетами, фондами, посольствами, членство в асоціаціях – надійний фундамент перспективного успіху в підготовці та реалізації проектів.  

 

Загалом, учасники заходу мали можливість одержати практичні відповіді на такі питання: партнерство в проектній діяльності та проблема узгодження взаємних інтересів; як знайти партнера в процесі підготовки проектної пропозиції; етичні аспекти партнерства в проектній діяльності; технології ефективної комунікації з партнерською організацією в процесі підготовки та реалізації проекту; особистісний аспект успішного партнерства в проектній діяльності; потенційна база організацій-партнерів в реалізації проектної діяльності ТНЕУ в міжнародному, національному та регіональному аспектах.

 

Проведення циклу науково-практичних заходів з питань проектного менеджменту, активізація подання проектних пропозицій засвідчило те, що в нашому Університеті формується потужне ядро креативних професіоналів у сфері проектної діяльності.