» » Студенти ТНЕУ – учасники конференції «High North Dialogue – 2019»

Студенти ТНЕУ – учасники конференції «High North Dialogue – 2019»

Дата: 6-04-2019, 09:37 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Упродовж 3-4 квітня 2019 р. студенти ТНЕУ, які  навчаються за програмою Erasmus+ Global Mobility в Бізнес школі Університету Норд (Будо, Норвегія), мали унікальну можливість взяти участь у «High North Dialogue –  2019»  – всесвітньо відомій конференції, організованій за підтримки Nord University та Nordland country council.

 

Захід об’єднав людей, які зацікавлені у розвитку Арктики. Ця конференція була присвячена розвитку Smart Cities, Blue Economy, Transport and Infrastructure, Business Index North (BIN) тощо. Політичні та громадські діячі, науковці й студенти зі всього світу (США, Канада, Фінляндія, Швеція, Італія, Франція, Україна, Росія, Китай та ін.) брали участь у конференції. Конференція проводиться щорічно з 2006 року. Варто зазначити що,  вступне слово під час відкриття конференції належало Ерні Сольберг, прем'єр-міністру Норвегії та співголові Групи високого рівня з питань сталого розвитку океану.

 

Також амбасадори 7 країн (Фінляндія, Швеції, Норвегії, Росії, Канади, Сполучених Штатів Америки та Європейського Союзу) долучилися до участі у дискусійній панелі на тему сталого розвитку у країнах крайньої півночі.
В програмі конференції були цікаві секції, де студенти мали можливість презентувати свої дослідження і отримали чудову нагоду стати частиною такої грандіозної події.