» » Молодь ФЕУ взяла участь у Дискусії з питань макроекономічного аналізу і прогнозування в Клубі Кабінету Міністрів України

Молодь ФЕУ взяла участь у Дискусії з питань макроекономічного аналізу і прогнозування в Клубі Кабінету Міністрів України

Дата: 8-04-2019, 10:02 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Студенти факультету економіки та управління ТНЕУ спеціальності «Публічне управління та адміністрування» Велічко Катерина, Колісник Вікторія, Ларва Юлія та Сисак Анастасія разом із к.е.н., викладачем кафедри менеджменту та публічного управління Чикало Інною Василівною 5 квітня 2019 року взяли участь у Дискусії з питань макроекономічного аналізу і прогнозування, що відбулася у приміщенні Клубу Кабінету Міністрів України.

 

До дискусії долучилися провідні фахівці у сфері макроекономічного аналізу, провідних установ, міжнародних фінансових організацій, аналітичних центрів, інвестиційних компаній,  банків та бізнесу. Із вітальним словом та коротким оглядом консенсусних оцінок та економічних показників виступив Перший віце-прем'єр міністр України - Міністр економічного розвитку і торгівлі України, який зазначив, що при розробці Консенсус-прогнозу зібралося три покоління  сучасного і майбутнього, зусилля яких варто спрямувати на забезпечення руху країни до Цілей сталого розвитку, які є на порядку денному глобальної економіки.

 

Також із вітальним словом виступила новопризначена Голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Лотта Сільвандер, яка вкотре наголосила на вагомості участі молоді у соціально-економічному  житті країни. У рамках дискусії представлено консенсусні оцінки на базі матеріалів, наданих експертами – постійними учасниками семінару, а також презентовано консенсусні оцінки,  надані молоддю, зокрема і нашими студентами. Студенти ТНЕУ активно долучилися до обговорення питань макроаналізу і прогнозу та перспектив розвитку країни. 

 

Також студенти спеціальності мали нагоду ознайомитися з роботою та структурою головного виконавчого органу влади України – Кабінету Міністрів України. Представники КМУ організували екскурсію в Музей історії урядів України, де зберігається багато атрибутів з різних часів правління державою. Також студентки ознайомилися з основними напрямами діяльності департаментів та міністерств. Чудово, коли є можливість побачити зсередини установу, яка здійснює управління Україною та водночас ознайомитися з головними аспектами потенційного місця роботи для студентів даної спеціальності.

 

Висловлюємо щиру подяку організаторам за цікаву та насичену екскурсію, ініціативу та високий рівень проведення Дискусії з питань макроекономічного аналізу і прогнозування. Сподіваємося на подальшу співпрацю, готові долучитися до нових проектів Мінекономрозвитку і торгівлі України!