» » Зустріч з політологом Євгеном Магдою

Зустріч з політологом Євгеном Магдою

Дата: 12-04-2019, 17:50 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У п’ятницю, 12 квітня, на запрошення керівництва Центру стратегічної аналітики та міжнародних студій ТНЕУ відбулася зустріч студентів та представників професорсько-викладацького колективу Тернопільського національного економічного університету з відомим в Україні та зарубіжжі політологом, вченим, практикуючим викладачем, директором Інституту світової політики Євгеном Валерійовичем Магдою.

 

У ході лекції та подальшої дискусії пан Євген Магда представив власний погляд на проблематику сутності, факторів формування, механізмів та засобів гібридної війни Росії проти України. Розкрито особливості формування механізмів протистояння гібридній агресії в Україні періоду з 2014 року. Знайшли висвітлення питання зовнішньополітичного позиціонування України в контексті визначальних тенденцій світової політики та міжнародних відносин, міжнародного іміджу нашої держави. До слова, саме Євген Магда є одним з перших та чи не єдиним дослідником в Україні, який фахово і ґрунтовно досліджує історичні передумови, механізми та особливості формування сучасного міжнародного іміджу та брендингу України в світі.

 

Окремо доповідач зупинився на проблемі втручання Росії у політичні процеси в Україні в контексті виборчого процесу. На думку дослідника, «стратегічною метою втручання Російської Федерації у виборчі процедури в ряді держав є дискредитація демократії як політичного режиму».

 

Євген Магда презентував власні наукові видання – монографії-бестселери «Ігри відображень: якою бачить Україну світ», «Гібридна агресія Росії – уроки для України», «Шостий».

 

Також у ході зустрічі гостя з керівництвом ЦСАМС досягнуто домовленостей про налагодження системної співпраці між Центром стратегічної аналітики та міжнародних студій ТНЕУ та Інститутом світової політики, виконавчим директором якого є Євген Валерійович.