» » Науковці ТНЕУ взяли участь у конференції

Науковці ТНЕУ взяли участь у конференції

Дата: 28-09-2012, 15:16 | Автор: Кафедра міжнародної економіки

Представники Тернопільського національного економічного університету: докторант кафедри міжнародних фінансів, к.е.н. Кнейслер Ольга Володимирівна та доцент кафедри міжнародної економіки, к.е.н. Колінець Леся Богданівна взяли участь у Х Ювілейній міжнародній науково-практичній конференції "Проблеми і перспективи розвитку співробітництва між країнами Південно-Східної Європи в рамках Чорноморського економічного співробітництва і ГУАМ", організаторами якої стали Господарська академія ім. Д.А.Ценова (Болгарія) та Донецький національний університет (Україна).
Конференція відбулася у м. Албена (Болгарія). Для участі в ній прибули представники більш ніж 20 вищих навчальних закладів і організацій з 9 країн світу. Представлено 67 доповідей.
На конференції було детально розглянуто широке коло питань: інтеграційні процеси в рамках ОЧЕС; розвиток транскордонного співробітництва та Єврорегіонів; ринкову інфраструктуру ОЧЕС; розвиток транспортних коридорів, сфери послуг, туризму та рекреаційних ресурсів країн-членів.
Протягом роботи конференції було підкреслено, що ОЧЕС, володіючи об'ємним внутрішнім ринком із значним ресурсним і науково-технічним потенціалом, може стати центром торгівлі між Європою, Ближнім Сходом і Азією.