» » Запрошуємо до участі у вебінарі!

Запрошуємо до участі у вебінарі!

Дата: 2-04-2020, 13:59 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Третього квітня 2020 року з 12:00 до 13:00 год. у Facebook на сторінці Української Гельсінської спілки з прав людини (http://facebook.com/Ugspl) відбудеться вебінар на тему: «Перехідне правосуддя».

 

Принципи перехідного правосуддя – це цінний міжнародний досвід подолання наслідків збройного конфлікту та встановлення правил мирного, безпечного життя після війни. Основні напрями перехідного правосуддя: відшкодування збитків жертвам конфлікту, справедливе покарання воєнних злочинців, правдиве відтворення фактів та подій під час війни, інституційні реформи задля мирного майбутнього.


Під час вебінару буде представлено досвід впровадження принципів перехідного правосуддя в інших державах, які зазнали збройних конфліктів. Здійснюватиметься пряма трансляція з можливістю поділитися своїми думками та поставити запитання у коментарях.

 

Спікерка: Ірина Марчук (Iryna Marchuk https://bit.ly/2WTH3E8) – докторка права, професорка з міжнародного кримінального права Копенгагенського університету (Данія), поділиться прикладами інших країн, які долають наслідки збройної агресії через перехідне правосуддя.

 

Участь у вебінарі безкоштовна.

 

Просимо попередньо зареєструватися за посиланням https://forms.gle/vGw24Lev1hx79ZbcA до 2 квітня 2020 року (включно).

 

Цей захід став можливими завдяки щедрій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID Ukraine - USAID Україна) в рамках Програми «Права людини в дії», яка виконується Українською Гельсінською спілкою з прав людини.