» » В Україні адаптують законодавство до зміни клімату. Мінекоенерго шукає експертів

В Україні адаптують законодавство до зміни клімату. Мінекоенерго шукає експертів

Дата: 6-04-2020, 13:14 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Команда Навчально-наукового інституту інноваційних освітніх технологій ТНЕУ спільно з кафедрою економіки біоресурсів і природокористування пропонує викладачам університету долучитися до розробки Національної рамкової стратегії адаптації до зміни клімату, пропонованої Міністерством енергетики та захисту довкілля України.

 

Мінекоенерго шукає експертів-науковців та профільні установи, які готові долучитися до аналізу поточної ситуації, визначення індикаторів та розробки секторальних планів, у т.ч. регіональних.

 

Про це повідомляє Міністерство енергетики та захисту довкілля України

https://menr.gov.ua/news/34895.html.

 

Наразі загальну інформацію щодо діяльності у сфері запобігання зміні клімату можна отримати за посиланням: https://menr.gov.ua/timeline/Zmina-klimatu-ta-ozonoviy-shar.html. Інформація про адаптацію до зміни клімату знаходиться за посиланням: https://menr.gov.ua/content/adaptaciya-do-zmini-klimatu.html.


 

Мінекоенерго планує кожні п’ять років переглядати Стратегію та оцінку вразливості для визначення тенденцій зміни клімату та ефективного попередження негативних екологічних наслідків.

 

Національна рамкова стратегія адаптації до зміни клімату буде розроблена відповідно до головної мети проєкту Європейського Союзу «Угода мерів» (учасники – понад 200 міст України). Міністерство енергетики та захисту довкілля України стало національним координатором цього проєкту http://com-east.eu/uk/, який покликаний об’єднати зусилля України та ЄС для підготовки і реалізації регіональних планів дій зі сталого енергетичного розвитку та боротьби зі зміною клімату.

 

Це дозволить також пом'якшити наслідки зміни клімату та адаптацію до них в ЄС та Україні.