» » У ТНЕУ працюють над удосконаленням методів дистанційного навчання

У ТНЕУ працюють над удосконаленням методів дистанційного навчання

Дата: 15-04-2020, 15:45 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У зв’язку із заходами запобігання захворюванням, викликаним коронавірусом COVID-19 освітній процес в університеті здійснюється за допомогою дистанційного навчання на основі комп'ютерних комунікацій (технології e-Learning) на платформі МOODLE ТНЕУ. Це забезпечує можливість залучення великої кількості людей, дозволяє навчатися у будь-якому зручному місці, де є Інтернет, а також оперативно доставляти й обновляти навчальний контент, забезпечувати постійний контакт між викладачем і студентом, зручний доступ до електронних навчальних матеріалів, регулярне комп'ютеризоване тестування знань в асинхронному і синхронному режимах, проведення дискусій між територіально віддаленими учасниками; сприяє індивідуалізації процесу навчання з урахуванням професійних потреб та особливостей кожного здобувача вищої освіти.

 

Для забезпечення онлайн-навчання доступно понад 1800 навчальних курсів, які постійно доповнюються і оновлюються. Все це дало нам можливість доволі легко переорієнтувати освітній процес в умовах карантину. Кожна навчальна дисципліна, представлена в платформі Moodle ТНЕУ містить не лише тексти лекцій, а й освітні відео, презентації, дискусійні форуми. Перевірка засвоєного теоретичного матеріалу відбувається шляхом розв’язання задач, проходження онлайн-тестування з автоматичною перевіркою результатів, що забезпечує ще більшу об’єктивність виставленої оцінки.

 

Проводиться робота щодо оновленням платформи Moodle ТНЕУ і сьогодні проходить тестування її останньої версії з метою розширення навчального інструментарію та можливості навчатися у будь-якому місці, навіть там де відсутнє або слабке Інтернет-підключення. Це буде реалізовано через безкоштовний мобільний додаток Moodle.

 
Для розширення можливостей комунікації із студентами створено Вайбер/Телеграм/Фейсбук спільноти, здійснюється відеозв’язок за допомогою програми ZOOM, де активно обговорюють навчальні матеріали, розв’язують завдання та працюють у групах. Завдяки таким можливостям освітній процес став менш формальним, більш індивідуалізованим.
 

Активно використовуються ресурси платформ дистанційного навчання Prometheus і Coursera.