» » Зустріч з почесним консулом Угорщини в Україні, президенткою Благодійного фонду «Подоляни» Тетяною Чубак

Зустріч з почесним консулом Угорщини в Україні, президенткою Благодійного фонду «Подоляни» Тетяною Чубак

Дата: 3-09-2020, 10:09 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Другого вересня у рамках молодіжного порталу «Освітотериторія», що вже стартував на соціально-гуманітарному факультеті Західноукраїнського національного університету, відбулася інтерактивна лекція на тему: «Культурна дипломатія: Soft power!». У ролі спікера виступила почесний консул Угорщини в Україні, президентка Благодійного фонду «Подоляни» Тетяна Чубак.

 

Студенти мали нагоду дізнатися про особливості культурної дипломатії, її види, цілі, завдання, способи реалізації. Спікер відзначила, що саме з культурної дипломатії свій початок беруть її інші напрями та формується міжнародний імідж та безпека країни.

 

Особливий наголос зроблено на книговиданні як важливому виду дипломатії, що сприяє швидкій інтеграції культур. На прикладі культурних проектів, що вже реалізуються спільно із консульством Угорщини в Україні та Благодійним фондом «Подоляни», розглянуто можливості оформлення та отримання грантів.

 

Також анонсовано про старт нових проектів, один із них – пошук міста-побратима для Тернополя в Угорщині задля більш інтенсивної співпраці.

 

Пропозиція Тетяни Чубак для студентів факультету стати волонтерами на культурно-мистецьких та спортивних акціях в майбутньому, буде для них чудовою нагодою застосувати свої знання та уміння на практиці.