» » Молодь соціально-гуманітарного факультету ЗУНУ дізналася як надати першу медичну допомогу

Молодь соціально-гуманітарного факультету ЗУНУ дізналася як надати першу медичну допомогу

Дата: 4-09-2020, 12:40 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 «Надай першу допомогу, врятуй життя!» – лейтмотив тренінгу, проведеного волонтерами Школи першої медичної допомоги при Товаристві Червоного Хреста в Україні у стінах соціально-гуманітарного факультету Західноукраїнського національного університету 3 вересня 2020 р.

 

Ішлося про найважливіше: як врятувати життя людини, яка потрапила у біду, як діяти, щоб не нашкодити постраждалому і собі. Студентсько-викладацька аудиторія факультету з увагою та цікавістю слухала гостей, які в деталях розповідали, на що варто звертати увагу, оглядаючи потерпілого без свідомості,  як правильно вести себе на місці пригоди, що необхідно обов’язково повідомити диспетчерові швидкої медичної допомоги при виклику, як правильно проводити серцево-легеневу реанімацію, що можна, а що категорично заборонено робити, надаючи допомогу людині при судомах, різних видах опіків.

 

Охочі могли спробувати самостійно проводити серцево-легеневу реанімацію, працюючи з манекеном. Цікаво, що навіть навчальна рольова гра була сповнена живих хвилювань, як у реальному житті.

 

За короткий час нам дали дуже багато цінних практичних порад, ділилися досвідом навчання і надання медичної допомоги людям. Відкритість, людяність і велике бажання поділитися своїми знаннями зробили цей тренінг незабутнім.

 

Щиро дякуємо волонтерам і Товариству Червоного Хреста за велику і таку потрібну усім працю! Хай зроблене добро повертається до них сторицею!