Сумуємо...

Дата: 14-11-2012, 12:35 | Автор:

Тринадцятого листопада 2012 року на 65 році життя помер доктор економічних наук, професор кафедри обліку у бюджетній та соціальній сфері 

 

Фаріон Іван Дем’янович

(30 червня 1947 року – 13 листопада 2012 року)


Ми втратили особистість, людину, яка протягом всього життя наполегливо і послідовно  працювала над розвитком економічної науки, вкладала усю свою душу в роботу. 

 

Життєвий шлях Івана Дем’яновича – зразок людської гідності, працелюбності, відповідальності, добропорядності, вміння толерантно працювати з людьми. Широко відомий в наукових кругах,  знаний ентузіаст своєї справи,  назавжди залишиться одним з найкращих фахівців у сфері економічного аналізу та методики підготовки економістів в Україні. 

 

Народився 30 червня 1947 року в с. Бурканів Теребовлянського району Тернопільської області. Закінчив у 1965 році Золотниківську середню школу, після якої вступив на навчання у Тернопільський кооперативний технікум, який закінчив у 1967 році, отримавши кваліфікацію економіста. У 1967 році вступив до Київського торгово-економічного інституту і в 1972 році закінчив повний курс цього інституту зі спеціальності "Економіка торгівлі", отримав кваліфікацію економіста. Після закінчення інституту працював економістом, начальником планово-фінансового управління тресту харчової промисловості Тернопільської облспоживспілки.

 

З 1974 року працював викладачем кафедри економічного аналізу в Тернопільському фінансово-економічному інституті. У 1975 році вступив до аспірантури Київського інституту народного господарства, яку закінчив у 1979 році. У 1989 році вступив до докторантури Київського державного економічного університету, яку закінчив у 1992 році. Науковий ступінь кандидата економічних наук отримав у 1979 році, йому присуджено науковий ступінь доктора економічних наук у 1992 році, а вчене звання професора – у 1994 році.

 

Професорсько-викладацький колектив Тернопільського національного економічного університету та колектив факультету обліку і аудиту, де Іван Дем’янович довший час працював завідувачем кафедри, у глибокій скорботі розділяють біль та гіркоту втрати з родиною покійного.

 

Пам’ять про  Івана Дем’яновича як  про добру, чуйну людину, яка вміла підбадьорити, зарядити своєю енергією, назавжди збережеться в наших серцях.

 

Світла пам'ять, вічна пам'ять

Не заросте ніколи та стежина, що провела Вас у останню путь.

Похилиться зажурена калина і добрим словом люди пом’януть.

Лебединим пухом Вам земля і Царство Небесне.