» » Відбулася Міжнародна наукова конференція Асоціації українських германістів

Відбулася Міжнародна наукова конференція Асоціації українських германістів

Дата: 6-10-2020, 15:28 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Нещодавно на базі Львівського національного університету імені Івана Франка відбулася ХХVІІ Міжнародна наукова конференція Асоціації українських германістів на тему: «Germanistik in transkulturellen Räumen: Theorie und Praxis».

 

У цьогорічному конгресі АУГ взяли участь члени місцевого осередку Асоціації, який з травня 2018 року функціонує на базі Навчально-наукового центру з вивчення іноземних мов Західноукраїнського національного університету, а саме:  Наталія Саламанюк, вчитель німецької мови Бучацької ЗОШ I-III ст. № 2 та Олександра Часковська, вчитель німецької мови Жуківської ЗОШ І-ІІІ ст. Бережанського району Тернопільської області.

 

Варто відзначити, що у такий складний час як в Україні, так і в усьому світі організаторам, а саме DAAD (Німецькій службі академічних обмінів), OeAD (Австрійській службі академічних обмінів), Goethe-Institut Ukraine (Гете-Інституту в Україні), Hanns-Seidel-Stiftung (Фонду Ганса Зайделя) та Асоціації українських германістів (АУГ), вдалося провести цікавий дводенний захід на належному науково-теоретичному рівні з дотриманням усіх санітарно-епідеміологічних вимог.

 

Учасники конференції мали нагоду відвідати тематичні воркшопи, презентації книг, а також пленарні засідання за участю науковців з усіх куточків України як безпосередньо, так і дистанційно (в онлайн-режимі).  

 

Особливе враження справила презентація книг  української поетеси сучасності Ліни Костенко «Und wieder ein Prolog» / «І знову пролог» у перекладі професора Алоїза Вольдана та австрійської поетеси Інгеборг Бахман «Mein Schatten» / «Тінь моя» у перекладі юної перекладачки-початківця Вікторії Кравченко.

 

Усі обмінялися креативними ідеями та здобутим досвідом з поглиблення та популяризації вивчення німецької мови як іноземної в умовах сьогодення.