» » Студенти ОПП «Фінансова грамотність» практикують педагогічну майстерність

Студенти ОПП «Фінансова грамотність» практикують педагогічну майстерність

Дата: 12-10-2020, 11:53 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Студенти, котрі навчаються на освітньо-професійній програмі «Фінансова грамотність» у межах проходження педагогічної і переддипломної практик активно набувають навиків педагогічної майстерності та популяризують фінансову грамотність у молодіжному середовищі.
 
Так, студент групи ПОФГм-21 Олег Гаврилишин під час проходження педагогічної і переддипломної практик у Золочівському економічному ліцеї Львівської області у контексті закріплення педагогічних навичок, здобутих під час навчання в університеті, активно долучався до проведення уроків та позаурочних заходів, демонструючи високий рівень професійного і педагогічного спілкування з учнями під час виконання функцій викладача у цьому ліцеї.
 

У ході проведення занять Олег упродовж декількох тижнів викладав учням початкової ліцейної групи 8 класу окремі теми щодо основ фінансової грамотності, видів грошей та їхніх основних функцій, стосовно формування особистого бюджету загалом та особистих доходів зокрема, щодо різновидів шахрайства, з яким стикаються громадяни в Україні та ін. Учні з великим зацікавленням відвідували уроки молодого педагога, питали порад щодо певних аспектів формування своїх особистих фінансів, жваво відгукувалися на пропозиції стосовно виконання тих чи інших практичних завдань, пов’язаних із підвищенням рівня фінансової грамотності.  

 

У підсумку, актуалізувавши отримані на уроках знання, учні виконали індивідуальне завдання щодо формування бізнес-ідеї та складання проекту бізнес-плану для своєї майбутньої власної справи.

 

Олег запевняє, що отримані у процесі спілкування з учнями позитивні емоції та неймовірно цікавий педагогічний досвід вкотре переконали його у правильності здійсненого ним професійного вибору.